Startsida / Inlägg

Milos Raonic vände – och maratonmännen möts igen

av Henrik Ståhl

Det började inte överdrivet bra för Milos Raonic. Desto skönare då att han vände på steken och sluggade hem segern över Matthew Ebden i Newport: 3-6, 6-3, 7-5. 21-åringen räddade två breakbollar vid ställning 3-4 i tredje set – och avslutade med att vinna fyra av matchens fem sista game.

Imponerande.

– Det är ett tufft underlag, det var en hel del knepiga studsar. Det är mer av en gammaldags bana. Man försöker att undvika problem, säger 23-rankade kanadensaren efter segern.

– Jag hade 52 procent i förstaserve vilket inte är bra för mig, men det var tillräckligt för att få jobbet gjort… Det handlar om att göra vad som krävs för att vinna och ge sig själv möjligheten att spela bättre tennis i morgon.

* * *

Toppseedade titelförsvararen John Isner slog 151-rankade Sergei Bubka (7-6, 4-6, 6-3) – och kommer således att möta Nicolas Mahut i nästa omgång.

– Jag är väldigt glad att jag vann. Jag visste att det inte skulle bli vackert eftersom jag inte spelat på topp på sistone. Jag har inte spelat så många matcher och den här banan är lite annorlunda. Jag visste att jag skulle få det tufft. Att spela mot en kvalspelare är inte lätt, eftersom han vunnit tre matcher redan. Han känner sig bekväm på banan, medan jag inte alls gjorde det. Jag lyckades fixa det ändå, tack och lov, säger den reslige amerikanen.

Isner och Mahut möts nu för fjärde gången i karriären – samtliga matcher har spelats på gräs. Isner leder med 2-1 i inbördes möten. En av segrarna kom i deras rekordlånga möte i Wimbledon 2010, då Isner vann avgörande set med 70-68.

* * *

Även andraseedade Kei Nishikori fick en bra start på turneringen: 6-4, 6-4 mot 110-rankade Igor Sijsling.

Nishikori blev bruten två gånger men stod själv för fyra servegenombrott. 22-åringen tar sig an tvåfaldige Newport-mästaren Olivier Rochus i nästa match.

– Det var ärligt talat inte min bästa insats, även om jag ledde matchen. Jag är glad att jag vann i dag. Gräset är lite mjukare än i Wimbledon. Bollen studsar lågt så man måste böja sig mer. Jag tror att alla har börjat använda slice, så man måste vara försiktig, säger 18-rankade japanen.

* * *

Kvalspelaren Benjamin Becker slog 59-rankade David Goffin: 6-4, 6-3. Becker vann 83 procent av poängen i sin förstaserve och bröt 21-åringen tre gånger.

Tråkigt för sensationen Goffin, som tog sig till åttondelsfinal som lucky loser i Franska öppna – där han lyckades få nuvarande världsettan Roger Federer ur balans.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB