Startsida / Inlägg

Nyheter i korthet

av Henrik Ståhl
Johanna Larsson. FOTO: BILDBYRÅN

104-rankade Sverigetvåan Johanna Larsson är klar för andra omgången av Swedish Open i Båstad.

23-åringen vann första set med 7-6(6) och ledde andra set med 4-3 när motståndaren, 81-rankade Olga Govortsova, tvingades avbryta matchen på grund av en virusinfektion.

– Jag tyckte det var helt okej och det är skönt att vinnna första matchen men det var väldigt blåsigt. Det var otroligt tufft från ena sidan att få med sig gamen.

– Jag har gått och längtat för att få spela. Nu är det fullt fokus inför nästa match, säger Larsson efter segern.

I nästa omgång möter hon 35-rankade Anabel Medina Garrigues.

Sverigeettan Sofia Arvidsson är sedan tidigare klar för omgång två, efter seger över 26-rankade och fjärdeseedade Roberta Vinci (6-4, 7-5) i går.

Arvidsson låg under med 2-5 i andra set, men jobbade sig tillbaka in i matchen – och svarade för en råstark vändning, plockade fem raka game och säkrade seger plus avancemang, framhejad av hemmapubliken i Båstad.

I nästa omgång möter hon 64-rankade Arantxa Rus, som hon besegrade sist de möttes (i Bryssel). Arvidsson leder med 2-0 i inbördes möten och har vunnit fyra raka set mot holländska Rus.

* * *

I andra set i förlustmatchen mot Chanelle Scheepers (6-2, 7-6) i WTA Premier-turneringen Southern California Open i San Diego använde 69-rankade Coco Vandeweghe alla sina HawkEye-utmaningar – men inte för att hon trodde att domsluten var felaktiga, utan för att hon ville se hur illa hennes bollträff var.

Coco Vandeweghe.

– Jag trodde inte att de var inne. Jag behövde inte utmana. Jag hoppas att linjedomarna och huvuddomarna gör sitt jobb och jag överlåter det i deras händer. Jag behövde bara få se var bollen landade och med hur mycket jag missade för att hjälpa mig ställa in siktet, för jag kände inte hur mycket jag missade, säger hon enligt Tennis.com.

Vandeweghe, som erkänner att hon var känslomässigt utåtagerande i matchen, vägrade att skaka huvuddomarens hand efter matchen.

– Jag tyckte helt enkelt inte att hon gjorde ett bra jobb. Alla är mänskliga och kommer att göra misstag, men personligen tycker jag inte att hon gjorde bra ifrån sig, menar hon.

* * *

Hamburgs wild card Tommy Haas vände 1-0-underläge i set och slog titelförsvararen Gilles Simon redan i andra omgången av German Open: 4-6, 6-3, 6-4.

Matchen var över på två timmar och sex minuter, och 49-rankade veteranen har nu 3-1 i inbördes möten mot franske världstolvan. Mötet var deras första sedan Indianapolis 2008 (seger för Simon).

34-årige Haas är nu klar för sin första ATP 500-kvartsfinal på grus sedan 1999.

– Du får ingenting gratis. Du måste kämpa hårt för det och jag kommer att försöka hålla liv i den här goda formen så länge jag kan och hoppas bara kunna spela bra tennis, säger han efter segern.

I kvartsfinalen möter Haas landsmannen Florian Mayer, som tog sig förbi Robin Haase enkelt: 6-2, 6-1.

* * *

Fjärdeseedade Marin Cilic avfärdade 140-rankade Federico Delbonis i raka set: 6-3, 6-2. Cilic har chansen att vinna sin tredje titel i sina fyra senaste turneringar (vann i Queen’s och Umag).

I åttondelen möter 15-rankade Cilic spanjoren Albert Ramos, som slog Wimbledons stora skrällspelare Lukas Rosol i tre set: 7-6(8), 4-6, 6-3.

23-årige Ramos är klar för sin sjätte ATP-kvartsfinal den här säsongen. Han vann ”silver” i Grand Prix Hassan II i Casablanca för tre månader sedan efter finalförlust mot Pablo Andújar.

* * *

Hemmafavoriten Stanislas Wawrinka åkte på en stjärnsmäll direkt i första omgången av Swiss Open i Gstaad – förlust mot 172-rankade Paul Henri Mathieu, som precis gjort comeback efter skada: 7-6(3), 7-6(8).

Mathieu har en titel sedan tidigare i Gstaad (2007, finalseger över Andreas Seppi). Wawrinka nådde finalen 2005 men föll mot Gastón Gaudio i raka set.

Mathieu möter Ernests Gulbis i nästa runda. Gulbis besegrade i dag Benoit Paire (som i sin tur enkelt avfärdade Bernard Tomic i sin inledningsmatch): 5-7, 7-6(3), 6-4.

* * *

Thomaz Bellucci slog fjärdeseedade Mikhail Youzhny: 4-6, 6-2, 6-4. Belluccis första seger över Youzhny på fyra möten.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB