Startsida / Inlägg

Cincinnati Masters, dag 2

av Henrik Ståhl

En hel del intressanta matcher i går, med en del trevliga besked från vissa spelare. Till exempel Milos Raonic, som slog Toronto Masters-finalisten Richard Gasquet i raka set: 7-6(4), 6-3.

Var faktiskt en smula orolig inför den matchen. Raonic såg inte alls bra ut mot John Isner i Toronto, och även om Gasquet spelade riktigt dåligt i finalen mot Novak Djokovic var det knappast givet att mammutservaren skulle slå den numera 13-rankade fransosen.

Hoppas att han börjat hitta matchrytmen ordentligt på hardcourt nu och kan slå Marcos Baghdatis i nästa omgång. Vill gärna se en åttondelsfinal mellan Raonic och Tomás Berdych som, tack och lov, utmanövrerade 74-rankade Yen-Hsun Lu: 6-3, 6-4.

Berdychs form är oerhört svajig just nu och han behöver verkligen kräla upp ur gruvan snart om han ska hinna bygga upp självförtroendet inför US Open senare i augusti.

* * *

Venus Williams kämpade sig förbi tolfteseedade Maria Kirilenko: 6-3, 6-7(5), 6-2. En fortsättning på några riktigt bra veckor för Williams, som försöker lära sig att fullt ut hantera sin svåra sjukdom:

– Det går mycket bättre än förra året. Mycket bättre än för några månader sedan också. Jag börjar lära mig att hantera allting mycket bättre. Om jag vaknade och inte kände mig bra så fick jag panik och förlorade min match med 2-1. Nu har jag insett att jag bara behöver hålla mig kvar i matchen om jag inte har en av mina bästa dagar och försöka vinna, säger hon.

* * *

Senare under dagen vann lillasyster Serena Williams sin öppningsmatch mot 111-rankade Eleni Daniilidou i raka set: 6-3, 6-4. Trots att Williams slog ofattbara 42 oprovocerade misstag. Svårt att hitta motivationen mot så enkla motståndare, Serena?

* * *

Jeremy Chardy slog inte helt oväntat Andy Roddick: 7-6(4), 6-3. Roddick har inte sett hundraprocentig ut sedan krossen i OS och meddelade mycket riktigt efter matchen att han är ryggskadad. Har ju dragits med mycket skador de senaste två åren. Frågan är hur mycket mer hans kropp klarar av.

* * *

Bernard Tomic besegrade USA:s comeback kid Brian Baker i två förhållandevis jämna set: 6-4, 6-3. I första set kändes det som att Baker var den som spelade med mer pondus och låg närmare ett break, men efter en del feltajmade slag och enkla missar var det som att amerikanen helt tappade självförtroendet.

Samtidigt ska sägas att Tomic spelade betydligt mer stabilt och resolut än tidigare under våren och sommaren. Han var helt enkelt säkrare i grundspelet än Baker, som inte riktigt hittade matchrytmen och inte fick full utdelning när han försökte styra spelet (vilket han ofta gjorde, särskilt i första set).

Tycker ändå att Baker ska vara nöjd med sin vistelse i Cincinnati. Han slog trots allt Philipp Kohlschreiber i första omgången. En svårspelad motståndare som dessutom hade ett mentalt övertag efter segern i Wimbledon.

Också ett tecken på att Tomic börjar ta tennisen på allvar igen efter en något bortkastad vår och sommar med arrogant spel och enkla förluster. Det är ju riktigt underhållande att se Tomic i sitt esse, så vi får hoppas att det här är ett kvitto på att han börjar hitta formen.

* * *

Alla gårdagens resultat:

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB