Startsida / Inlägg

De två bästa gör upp om OS-guldet

av Henrik Ståhl

Det har hänt så mycket i dag att jag inte haft en möjlighet att nämna damernas semifinaler. Maria Sjarapovas missade jag tyvärr eftersom den pågick samtidigt som Roger FedererJuan Martín del Potro, och Serena Williams för att jag medan den matchen spelades var tvungen att fixa allt som inte kunde fixas på grund av maratonmötet mellan ovan nämnda herrar.

Hur som haver.

Serena Williams fullkomligt detroniserade Victoria Azarenka: 6-1, 6-2. Det hela var över på 16 servess och lite mer än en timme. Lite oväntat att världsettan vek ner sig lätt, men däremot inte det minsta förvånande att Serena dominerade matchen. Hon har kört på som en ångvält här i London och vunnit tolv raka matcher på Wimbledon (inklusive Grand Slam-turneringen med samma namn).

Lite tidigare under dagen hade Maria Sjarapova avfärdat sensationella semifinalisten Maria Kirilenko enkelt: 6-2, 6-3 på en och en halv timme.

Det är verkligen de två bästa spelarna som möts i finalen i morgon – och är det någon som ens kan ge Williams en ordentlig match så är det Sjarapova. Faktum är att ryska världstrean leder med 2-1 i inbördes finalmöten (segrar i Wimbledon och Tour Championships 2004, förlust i Australiska öppna 2007). Det är visserligen också hennes enda segrar över amerikanen, på tio försök.

Väldigt mycket talar därför för Serena. Inte minst hennes snudd på perfekta spel under OS. Men vi har också sett hur det kan gå när hon blir för självsäker, när hon börjar slappna av. Det visade hon prov på i Wimbledon, där hon krossade Agnieszka Radwanska i första set för att sedan bjuda på en fullkomlig kollaps i andra.

Händer samma sak i morgon kommer Sjarapova att hugga som en kobra – var så säkra.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB