Startsida / Inlägg

Super-Serena

av Henrik Ståhl

http://www.youtube.com/watch?v=ts7mopucsa8

Att Serena Williams är en av historiens största tennisspelare är ingenting nytt. Hennes dominans i årets Wimbledon, men framför allt under London-OS, saknar motstycke. Likaså hennes makalösa facit.

I och med guldmedaljen i går har Serena Williams som den första spelaren någonsin en Golden Slam i både singel och dubbel.

Att hon fullkomligt krossade två av världens just nu bästa spelare på WTA-touren, Victoria Azarenka och Maria Sjarapova, på resan mot guldet gör bedriften om möjligt ännu större. Det är verkligen en ynnest att få se och uppleva det som Super-Serena uträttar på tennisbanan just nu. Hoppas att den snudd på utomjordiska formen håller i sig.

Jag kunde tyvärr inte se den historiska finalen live eftersom jag och familjen reste västerut just i går för en idyllisk semestervecka på landsbygden (bland får, kor och en och annan kanin). Sitter i detta nu och blickar ner mot sjön som ligger ett stenkast härifrån. Behöver jag ens nämna att den här sommaren, det svajiga vädret till trots, är fem plus hittills?

Har hur som helst tittat på lite sammandrag av matchen i efterhand. Inte minst med tanke på matchsiffrorna (6-0, 6-1) är det inte konstigt att hopplösheten lyste i en uppgiven Maria Sjarapovas ögon i matchens allra sista game. En otagbar serve, en stenhård backhand, ett servess i andraserve och sedan ett servess vid matchboll och finalen var över. Kan inte tänka mig en mer värdig guldmedaljör, med tanke på hur totalt överlägsen Serena varit genom hela OS.

Synd på Sjarapova, dock. Hon har verkligen gjort en grym turnering efter ett mindre lyckat Wimbledon. Även om jag aldrig inbillade mig att Sjarapova skulle kunna vinna om Williams spelade sin bästa tennis (vilket hon ju uppenbarligen gjorde) så såg jag henne som den enda seriösa utmanaren.

* * *

Victoria Azarenka bärgade bronset efter seger över Maria Kirilenko: 6-3, 6-4. Inte helt oväntat.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB