Startsida / Inlägg

Vad har John Isners titel för betydelse i US Open?

av Henrik Ståhl
John Isner. FOTO: BILDBYRÅN

Han räddade tre matchbollar och vände ett 0-1-underläge i set.

John Isner har uppenbarligen prickat in formen lagom till US Open, efter ryggskadan i Toronto (förlust i semifinalen mot Richard Gasquet).

Och Tomás Berdych? Well, han gjorde en bra turnering i Winston-Salem Open, men de där tre missade matchbollarna och snöpliga finalförlusten – 3-6, 6-4, 7-6(9) – lär gnissla i bakhuvudet på världssjuan, som varit i bedrövlig form hela sommaren, när han kliver ut på Flushing Meadows nästa vecka.

Det är alltid ett vågspel att ställa upp i en turnering så tätt inpå en Grand Slam. Det är lätt att nu med facit i hand känna att Isner spelat sina kort rätt, men med tanke på att fysisk fitness och uthållighet inte är Isners starkaste sida kan hans medverkan i Winston-Salem, kombinerat med skadan i Toronto, innebära att han helt enkelt är för sliten för att veckan efter spela femsetsmatcher. Återstår att se.

Tomás Berdych. FOTO: BILDBYRÅN

För Berdychs del är det nog 50-50. Han plockade en del övertygande segrar som förhoppningsvis stärkt självförtroendet. Att han tog sig till final lär även det ha varit en boost, men att han snubblade på målsnöret kan ha motsatt effekt. Fysiskt borde det inte vara några större problem för världssjuan att börja lira femsetare så nära inpå, eftersom han faktiskt inte spelat överdrivet många matcher under senvåren och sommaren (24 sedan Madrid Masters, att jämföra med Novak Djokovics 34).

– Jag hoppas att det är tillräckligt med tid att glömma den här matchen och fokusera på matcherna innan – de var rätt bra. Den här varit inte dålig tills slutet. Det är sånt som händer. Jag vann några matcher, vilket var målet och anledningen till att jag kom hit. Det blev ganska framgångsrikt, men jag missade ändå chansen att vinna. Nästa vecka, redan på måndag eller tisdag, spelar jag i New York så det finns inte mycket tid till att tänka på det som varit, det är bara att vara redo för det som händer där, säger Berdych efter matchen.

Ja, vi får hoppas att han hinner slå tankarna på finalförlusten ur hågen och gå in i US Open med stärkt självförtroende – för en formtoppad Berdych är alltid ett potentiellt hot mot favoriterna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB