Startsida / Inlägg

Murrays mål: världsetta

av Henrik Ståhl
US Open-mästaren Andy Murray siktar på att bli världsetta. FOTO: BILDBYRÅN

US Open-vinnaren Andy Murray sätter ribban högt. Hans mål är att bli världsetta – helst redan vid årets slut.

– Jag tror att det är viktigast att jag spelar bra under slutet av det här året, med (World) Tour Finals, och början på nästa år. Jag gjorde ingenting i slutspelet förra året. Jag drog mig ur där [på grund av ryggskada], jag drog mig ur Basel med skada och kom inte så långt i Paris – jag tog mig till kvartsfinal – så det finns möjligheter där, säger världstrean till Scotsman.

– Jag kan så klart inte ha kontroll över vad de andra gör, men jag kan ha kontroll över vad jag gör. Om jag har fem eller sex solida turneringar, om jag kan hålla mig till det och med en extra dos tro och självförtroende i de stora matcherna så kan jag förhoppningsvis göra ett gott försök. Men de kommande månaderna kan bli tuffa. Jag vet inte. Jag kanske finner det svårt av en mängd olika anledningar de kommande månaderna. Men jag ska försöka att kämpa på. Jag vill jobba vidare från det här och vinna fler Grand Slams.

Det kommer dock att krävas något alldeles extra för att Murray ska avsluta året som världsetta. Trots att han vann US Open ligger han just nu 3,180 poäng bakom Novak Djokovic på säsongsrankningen. Skotten har dessutom 1,930 poäng att försvara under hösten – Djokovic blott 560.

Andy Murray kommer närmast att spela Japan Open i Tokyo och Shanghai Masters, båda i början av oktober. Murray har dessutom valt att spela i 500-turneringen i Basel i slutet av oktober i stället för 250-turneringen Thailand Open (pågår nu), som han vann förra året.

Säsongsrankningen:

 

Officiella rankningen:

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB