Startsida / Inlägg

De missar Franska öppna

av Henrik Ståhl
Andy Murray. FOTO: BILDBYRÅN
Andy Murray. FOTO: BILDBYRÅN

Andy Murray höll tennisvärlden på halster i några dagar, men i tisdags lät han så slutligen basunera ut sitt dystra besked: Världstvåan missar Franska öppna.

Detta på grund av den ryggskada som enligt egen utsago plågat skotten sedan 2011 och som tvingade honom att avbryta matchen mot Marcel Granollers Rome Masters förra veckan.

– Det är ett väldigt tufft beslut eftersom jag älskar att spela i Paris, men enligt läkarna är jag inte redo att spela, förklarade han i ett officiellt uttalande.

Enligt brittiska The Guardian innebär Murrays frånvaro att detta blir första gången på 19 år som ingen herrspelare från Storbritannien deltar i turneringen. Murray hoppas göra comeback i Queen’s Club i juni.

Även världssjuan Juan Martín del Potro, 41-rankade Mardy Fish och 73-rankade Brian Baker tvingas stå över Franska öppna. del Potro på grund av det virus som höll honom borta från spel i drygt en månad, Fish på grund av de hjärtproblem som hämmat forne världssjuan sedan förra året och Baker på grund av den knäskada han ådrog sig i Australiska öppna.

De ersätts av 123-rankade Joao Sousa och 101-rankade Guido Pella.

Juan Martín del Potro. FOTO: BILDBYRÅN
Juan Martín del Potro. FOTO: BILDBYRÅN

Det virus som del Potro drabbades av i början av grussäsongen påverkade bland annat hans andning. Han tvingades stå över Portugal Open (där han var titelförsvarare) och Madrid Masters och gjorde comeback i Rom, men drabbades då av bronkit.

Enligt världssjuans läkarteam i Argentina gör han framsteg, men har rekommenderats att inte spela förrän han är helt återställd.

Även 141-rankade wildcard-spelaren John Millman drar sig ur på grund av en axelskada och ersätts av 264-rankade 18-åringen Nick Kyrgios.

På damsidan har 97-rankade Chan Yung-jan (sjukdom), 296-rankade Alexandra Dulgheru (handledsskada) och 70-rankade Lara Arruabarrena (körtelfeber) tvingats lämna återbud. De ersätts av 136-rankade Shahar Peer, 102-rankade Tatjana Maria och 106-rankade Nina Bratjikova.

Att Murray hoppar av innebär som bekant att Roger Federer blir andraseedad och David Ferrer fjärdeseedad, trots att han tappade sin fjärdeplats på världsrankningen till landsmannen Rafael Nadal efter Rome Masters.

För Federers del är det säkerligen en lättnad att slippa ha världsettan Novak Djokovic på samma halva, och schweizaren hoppas nog att även Nadal hamnar på andra sidan av turneringsträdet.

Blir onekligen intressant att se hur lotten faller i morgon.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB