Startsida / Inlägg

När man cyklar hem halv åtta.

av Zandra Lundberg

Ha! Min jobbfest blev ju inte r i k t i g t så utdragen och skandalfylld som jag befarat.

Cyklade hem halv åtta. Snubblade ut på Götgatan tre glas-vinfull och köpte en yoghurtglass. Alltså. Hade förträngt att jag hatar såna här sammankomster. Eller okej, jag hade inte glömt, jag funderade faktiskt på att ”sjukanmäla” mig från festen tre gånger i dag.

Kan bara inte med att man ska hänga med ALLA. Jag vill gå ut och vara full med människor jag gillar. Inte sitta och kallprata med Lotten på löneräkningen med ett fat kallskuret i famnen. Bara ”nämen jag gillar kallskuret, det är gott faktiskt. Så här på sommaren. Vad tycker du? MEN OJ är du allergisk mot kylvaror? Hur är det? Finns det ingen medicin? Hur vanligt är en sådan åkomma? Jasså jaja… har du några andra allergier? Okej. En gång trodde jag att jag var allergisk mot citrusfrukter men det var bara vanliga eksem”. Alltså nej.

Undermedvetet mår jag nog fortfarande dåligt från den där gången jag var 17 och frågade chefen om vi skulle hångla och han bara ”euhm …”. Han gick in på toan och kom aldrig tillbaka den kvällen. Tryckt stämning i typ fem månader på jobbet. Speciellt när hans fru kom in med barnvagnen på kontoret. Orkar ej med sånt i vuxen ålder.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB