Startsida / Inlägg

Diskmaskinjul.

av Zandra Lundberg

Annars då? Julen. Jag låg på kökssoffan hemma hos mamma på Åland och stirrade framför mig. Tänkte att jag skulle gå ut på juldagen. Tänkte att det skulle jag absolut INTE göra. Det sista jag behöver just nu är alkohol, ångest, självdestruktivitet och ex-killars hångelsessioner med nya flickvänner hit och dit.

Stå där i någon lite för tajt klänning, blek, julbordssvullen med tolv ton smink. Vingla omkring med en gintonic. Nä nä nä.

Låg och uppskattade ljudet av ett hem i stället. Min lillebror som visslar, mina yngsta småsyskon som bråkar, mamma som stökar i köket, diskmaskinen. Om jag bara fick välja att höra ett ljud resten av livet skulle det bli diskmaskinljud.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB