Startsida / Inlägg

Att investera i kärleken.

av Zandra Lundberg
tumblr_lm83rnQrQv1qbsjqno1_500.jpg

Höll på att glömma. Jag fick ett mejl av en vän häromveckan. Det var så himla klokt så jag tänkte att jag skulle lägga ut det här. Jag har i perioder varit extremt cynisk, kanske till och med lite bitter, men hur traggligt det än varit har jag hela tiden trott på kärleken. Även om jag varit ihop med killar som varit otrogna, som varit snälla men trista, andra som varit rent ut sagt elaka, som jag inbillat mig att det varit rätt med, som jag så här i efterhand inte passat ihop med, som kanske aldrig ens älskat mig för den jag är så har jag alltid haft tillit till att det kommer att bli bra en dag. Att jag också får uppleva den där kärleken som jag så gärna velat ha och längtat efter. Och nu när jag får det är jag så tacksam att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag skulle kunna gå på om den här lyckan jag känner, men då blir jag sittande framför datorn hela semestern.

Här är hur som helst mejlet, varenda ord är så fint att det värker. 

En sak ska jag säga.

När det känns rätt att investera så ska man göra det högt, typ med allt man har.
Går det åt hell så gör det det, men jag tror att chanserna att lyckas är större ju högre investering man gjort.
Jag tror att det finnas massor att vinna på att bygga en slags grund så snabbt man bara kan, för sedan står man där, och man måste liksom jobba för det som man har för att det är värt så mycket.

Den här våren är det flera av mina vänner som lämnat långa förhållanden bakom sig, och jag har insett att jag oftast är den som de kommer till för råd.
De har varit med sina killar lika länge, om inte längre än vad jag varit med min, men ändå känns det som att det jag och han har är någonting helt annat.
Eftersom vi inom loppet av samma tid hunnit flytta ihop, köpa lägenhet, sälja lägenhet, köpa hus, gifta oss, skaffa hund, starta företag…etc etc.
Medan de liksom fortfarande står där i varsin andrahandslägenhet och är rädda att släppa taget.

Så, jag tror att nyckeln är den höga investeringen.
Alla relationer kommer att svajja och gå in i svackor, har man då inget investerat så orkar man inte kämpa.

Med det sagt.
Det gläder mig massor att du hittat någon värd att investera i.
Och att du är smart nog att göra det.

Kram

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB