Startsida / Inlägg

En vanlig dag i Enskede City.

av Zandra Lundberg

En rapport från en vanlig dag i en av världens kanske 100 bästa stadsdelar, Enskede. Mallen till det här inlägget har jag tagit från min kollega Per Bjurman som skrivit ett väldigt sociala medier-omhuldat inlägg om New York.

Jag vaknar 06.25 och ser ut över det här: innergården. Den här gården gör mig lycklig, jag gillar tanken på att jag har RÄTT att fläka ut mig i en alldeles för liten H&M-bikini där. Nu gör jag ju inte det i september men.

Varje morgon innan jag går ser jag till att hinna krama om Christian i fem minuter. Han jobbar nätter så han är så klart inte uppe den okristliga tid jag stiger upp men han brukar vakna till och vara så där sängvarm och härlig. Och Gud, jag älskar den här människan så fruktansvärt mycket så jag önskar alltid att jag bara kunde få ligga kvar där några timmar.

När köksklockan är sju börjar det verkligen det bli brått, då är klockan egentligen 07.04 ungefär. Men orka ställa om.

Så här ser jag ut just i dag. Hej på er!

Här är stigen som till stor del avgjorde att jag till slut slog till och köpte lägenhet i Enskede. Vem vill inte gå en sån här mysig stig till tunnelbanan?

Jobbet! Mitt inne i stan, placerat på Stockholms citys eventuellt blåsigaste gata. Västra järnvägsgatan, typ ingen, knappt taxichaffisarna vet var gatan ligger, men den finns precis intill t-centralen i alla fall.

När jag kommer på jobb i ottan är det bara jag och webbredaktören Sandra här. Jag börjar oftast dagen med kaffe och tidningar, om det inte hänt något akut under natten som gjort att något måste ut snabbt på sajten.

Kring 09 börjar alla mina härliga kollegor trilla in. Då har vi ett morgonmöte där vi utvärderar dagens tidning och berättar vad vi ska hitta på under dagen. I går hade jag exempelvis en intervju med Linnea, 21, som är med i Kanal 5-programmet ”Nybyggarna”. Hon har prostituerat sig i fyra år och tagit heroin sedan hon var tretton, nu vill hon börja ett nytt liv.

Efter jobbet, jag slutar 15.30, mötte jag upp Christian för att köra ett bänkpress-pass på gymmet. Jag försökte mig på mitt personbästa på 50 kilo, men lyckades inte riktigt. Chris har nyss börjat gymma och det är kul att ha sällskap något pass då och då.

Sedan gick vi till Ica i Sandsborg och handlade.

Tacos! Christian var väldigt väldigt sugen på tacos så det fick det bli. Han som har jobbat sex nätter på raken firade sin ledighet med en folköl!

Sen, efter maten, låg vi på soffan och kramades och pratade om Tommy Körberg och vår kommande Londonresa och lyssnade på Kanye West och Four tops.

Christian åt pez ur ett Madagaskar-lejon. ”Det här är bara smaksatt socker” sa han glatt och tuggade i sig.

Sedan kollade vi på ett avsnitt ”Sons of Anarchy”. Det står ”Stöd Bofors – bli kanon” kepsen om ni undrar.

Vid 22 är jag slutkörd men Christian är fortfarande pigg, så vi gick till sängen och han tittade på någon film med Robert Pattinson i en limousine och jag somnade. Och det var den tisdagen i mitt liv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB