Startsida / Inlägg

Tabata!

av Zandra Lundberg

Jag sover så inåthelvete nu. Gick och la mig 18 i måndags, 19.30 i går kväll (med tröjan på). Vaknade lagom till att livesändningen på datorn skrek att Obama vunnit och jag är inte så insatt i amerikansk politik men Obama verkar ju hyvens och vettig och folk verkar glada så det är väl härligt.

Men det var inte det jag skulle sluddra om nu.

Jag tänkte ge ett träningstips: Ladda ner tabata-appen.

Tabata är intervaller med 20 sekunder övning – 10 sekunder vila. En tabata är åtta gånger 20 sek/10 sek, alltså fyra minuter. Forskare har kommit fram till att det här är den ultimata högintensiva träningen.

Och det är roligt!

Jag har appen på min telefon som jag släpar med till gymmet och sedan kör jag någon intervall här och där. Hittills har jag testat:

Tabata på löpband, 15 % lutning och 9 km/h hastighet. ASJOBBIGT!

Tabata rodd på roddmaskinen dårå.

Tabata uppvärmning – bicepscurls, french press för triceps, latsdrag och rodd för ryggen.

Knäböj – 20 kilo och sedan så många man bara orkar.

Plankan – både på armbågar och handstående.

Testa!

Här är en video på hur det kan se ut!

http://youtu.be/nDcNzEFr7yA

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB