Startsida / Inlägg

Sluta röka!

av Zandra Lundberg

Nu ska jag berätta en festlig nyhet här på bloggzon:

Jag – inbiten fest/tristess/stress-rökare sedan, barndomen tänkte jag skriva men, 13-års ålder i alla fall – har inte rört en cigg på en månad!

Så här gjorde jag: för en månad sedan bestämd jag mig för att röka en cigg så som Christian röker. Han drar i sig en cigg på tre sekunder. Så jag testade att dra så djupa bloss jag bara orkade och det kändes på allvar som om jag skulle storkna. Jag mådde illa, det svartnade för ögonen.

Den omskakande upplevelsen fick mig att inse hur vidrigt och framförallt hjärndött det är att stå och dra i sig rök. Klart att jag visste det innan, jag är ju inte född i en bakvagn (eller hur man säger), men det blev så påtagligt.

Så det här kan ni ju testa om ni känner er sugna på att lägga ner rökandet!

Nu ska jag vara ledig i fyra dagar! Spela biljard och se Louis CK och göra upp en plan för framtiden, har jag tänkt! Återkommer.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB