Startsida / Inlägg

Silly season 2013/14 – uppdaterad

av Pierre Wingren, reporter

Inlägget uppdaterat den 23 juli. Uppdateringar markerat i rött.

Bayern München

In: Thiago Alcantara (Barcelona), Jan Kirchhoff (FSV Mainz 05), Mario Götze (Borussia Dortmund), Mitchell Weiser (1. FC Kaiserslautern, åter från lån).

UtMario Gomez (Fiorentina), Anatoliy Tymoshchuk (Zenit St. Petersburg), Nils Petersen (Werder Bremen), Maximilian Riedmüller (ej förnyat kontrakt).

Rykten in: Robert Lewandowski, Laurent Koscielny, Micah Richards.

Rykten ut: Emre Can, Rafinha, Luiz Gustavo.

Kommentar: Det stora namnet den här sommaren är Pep Guardiola. FC Bayern vann sina titlar storslaget den gångna säsongen och behöver inte fixa särskilt mycket md truppen. Eventuellt hämtas ytterligare en mittback in. Man vill låna ut mittfältstalangen Emre Can så att han får speltid, just nu tycks den hetaste adressen vara FC Augsburg.

Robert Lewandowski har ryktats vara på väg länge, men det ser ut att bli en fri transfer om ett år i stället. Allting ser mycket bra ut i München. Önskespelaren Thiago är på plats. Superbt.

Borussia Dortmund

In: Henrikh Mkhitaryan (Sjachtar Donetsk), Pierre-Emerick Aubameyang (AS Saint-Etienne), Sokratis (Werder Bremen), Hendrik Bonmann (Rot-Weiss Essen), Lasse Sobiech (Greuther Fürth, åter från lån).

Ut: Lasse Sobiech (Hamburger SV), Leonardo Bittencourt (Hannover 96), Moritz Leitner (VfB Stuttgart, lån), Julian Koch (FSV Mainz 05), Daniel Ginczek (1. FC Nürnberg), Felipe Santana (Schalke 04), Mario Götze (Bayern München), Marvin Bakalorz (släpps från kontrakt), Patrick Owomoyela (ej förnyat kontrakt).

Rykten in: Christian Eriksen, Jesus Corona, Bernard, Christian Tello, David Henen, Jackson Martinez, Victor Ibarbo med flera.

Rykten ut: Robert Lewandowski, Julian Schieber, Ilkay Gündogan.

Kommentar: När det väl började hända saker gick det fort: truppen har förstärkts med tre riktigt bra spelare och vissa luckor fylls av klubbens egna talanger. Fina investeringar som kommer att göra Dortmund gott – men har truppen verkligen blivit mycket bredare?

Robert Lewandowski kommer att lämna klubben, troligtvis för FC Bayern nästa sommar. Ilkay Gündogan sägs attrahera Real Madrid och Barcelona, men spelaren har uttalat sig positivt om minst en säsong till i BVB. Julian Schieber fick inte mycket speltid förra säsongen. Eventuellt inhandlas en så kallad perspektivspelare för offensiven, men i stort är nu Klopp och Zorc klara med personalplaneringen.

Bayer Leverkusen

In: Roberto Hilbert (Besiktas), Emir Spahic (Sevilla), Giulio Donati (Inter), Heung Min Son (Hamburger SV), Andres Palop (Sevilla), Robbie Kruse (Fortuna Düsseldorf), Konstantinos Stafylidis (PAOK Salonki), Carlinhos (Jahn Regensburg, åter från lån).

Ut: André Schürrle (Chelsea), Daniel Carvajal (Real Madrid), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, lån), Michael Rensing (Fortuna Düsseldorf), Hajime Hosogai (Hertha Berlin), Daniel Schwaab (VfB Stuttgart), Nicolai Jörgensen (FC Köpenhamn), Manuel Friedrich (ej förnyat kontrakt).

Rykten in: Toby Alderweireld, Sime Vrsaljko, Jesé, Victor Cedron, Kurt Zouma.

Rykten ut: Karim Bellarabi, Ömer Toprak.

Kommentar: Många tror kanske att ett Leverkusen utan Schürrle får det svårt – jag ser det inte alls så. De har gjort en jättebra affär, en spelare som aldrig nådde upp till förväntningarna har nu lämnat för en mycket god summa. In kommer ett gäng spännande namn som Son, Kruse och Donati. Ytterligare en eller två offensiva spelare lär följa, precis som en eller två försvarare (Hilbert och Spahic har nu anslutit och backlinjen får anses vara klar).

Bellarabi och Toprak som ryktas vara på väg bort lär stanna i Leverkusen, det är min känsla. Det ser ganska bra ut för Völler och Hyypiä.

Schalke 04

In: Leon Goretzka (VfL Bochum), Adam Szalai (FSV Mainz 05), Christian Clemens (1. FC Köln), Felipe Santana (Borussia Dortmund), Tim Hoogland (VfB Stuttgart, åter från lån), Anthony Annan (Osasuna, åter från lån), Sergio Escudero (Getafe, åter från lån), Philipp Hofmann (SC Paderborn, åter från lån).

Ut: Philipp Hofmann (FC Ingolstadt, lån), Sergio Escudero (Getafe), Jose Manuel Jurado (Spartak Moskva), Christoph Moritz (FSV Mainz 05), Christoph Metzelder (avslutar karriären), Raffael (Dynamo Kiev, lån avslutat), Ibrahim Afellay (Barcelona, lån avslutat).

Rykten in: Sascha Riether, Vaclav Kadlec, Pascal Itter.

Rykten ut: Ciprian Marica, Kyriakos Papadopoulos, Jefferson Farfan, Julian Draxler.

Kommentar: Sportchef Horst Heldt har äntligen gjort klart med Bochums stortalang Goretzka. Han vill även hämta in Riether från Fulham, om detta går vägen så är klubben klar på transfermarknaden för den här sommaren. Pascal Itter är ett spännande framtidsnamn på det defensiva mittfältet (håller till i Nürnberg), kan tänkas att han ansluter om Goretzka-affären inte går igenom.

Schalke vill göra sig av med överflödiga spelare från Magath-eran, men även spelare som Farfan och Draxler kan säljas om rätt klubb kommer med rätt argument. Det ser bra ut i Gelsenkirchen för tillfället.

SC Freiburg

In: Francis Coquelin (Arsenal, lån), Gelson Fernandes (Sporting Lissabon), Christopher Jullien (AJ Auxerre), Vaclav Pilar (VfL Wolfsburg, lån), Mike Hanke (Borussia Mönchengladbach), Niclas Höfler (Erzgebirge Aue, åter från lån), Erich Sautner (Hallescher FC, åter från lån), Felix Klaus (Greuther Fürth).

Ut: Denis Perger (SV Wehen Wiesbaden, lån), Beg Ferarti (FC Sion), Erik Jendrisek (Energie Cottbus), Simon Brandstetter (Rot-Weiß Erfurt), Cedric Makiadi (Werder Bremen), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach), Daniel Caligiuri (VfL Wolfsburg), Johannes Flum (Eintracht Frankfurt), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt), Ivan Santini (NK Zadar, lån avslutat), Ezequiel Calvente (Real Betis, lån avslutat).

Rykten in: Saleh Gomaa, Sulley Muniru, Marius Alexe, Vaclav Kadlec, Yassin Mikari.

Rykten ut: Matthias Ginter, Julian Schuster, Fallou Diagne.

Kommentar: Freiburg vill absolut inte sälja fler spelare, men på grund av utköpsklausuler i flertalet spelarkontrakt har alldeles för många nyckelspelare lämnat. Om ingen agent kommer på att de skrev in klausuler i kontrakten så kommer inte de spelarna som ryktas vara på väg bort att få lämna. Freiburg söker med ljus och lykta efter trevliga alternativ till mittfältet – såväl centralt som offensivt. Spännande och bra lösningar har anslutit, men tränare Streich ser nog gärna ytterligare några förstärkningar.

Med tanke på de givna förutsättningarna har Freiburg agerat bra hittills.

Eintracht Frankfurt

In: Joselu (TSG Hoffenheim, lån), Stephan Schröck (TSG Hoffenheim), Marco Russ (VfL Wolfsburg), Felix Wiedwald (MSV Duisburg), Johannes Flum (SC Freiburg), Jan Rosenthal (SC Freiburg).

Ut: Martin Amedick (SC Paderborn), Vadim Demidov (klubb ej klar), Oliver Occean (1. FC Kaiserslautern, lån), Karim Matmour (1. FC Kaiserslautern), Julian Dudda (Werder Bremen II); Oka Nikolov (Philadelphia Union), Heiko Butscher (VfL Bochum), Marvin Schwäbe (TSG Hoffenheim).

Rykten in: Vaclav Kadlec, Marvin Pourie, Emre Can, Patrick Helmes, Nicklas Bendtner.

Rykten ut: Sebastian Rode.

Kommentar: Schröck och Russ gör backlinjen komplett, Flum och Rosenthal gör mittfältet komplett. Nu är det en anfallare av hög klass som behövs och närmast till hands tycks Hoffenheims Josélu ligga (på lån, nu klart). Kadlec och Helmes hade varit bra alternativ, förhoppningsvis låter de bli den gode Bendtner. Tränare Veh verkar dock inte vara nöjd med enbart Joselu – han vill ha en anfallare till.

Occéan värvades inför förra säsongen, men anfallaren lyckades inte alls prestera i Bundesliga. Han ser ut att återvända till ett lag i 2. Bundesliga (nu klart). Sebastian Rode har många intressenter efter sig, men även han tros ha skrivit på för FC Bayern till nästa säsong.

Hamburger SV

In: Lasse Sobiech (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal, lån), Jacques Zoua (FC Basel), Hakan Calhanoglu (Karlsruher SC, åter från lån), Kerem Demirbay (Borussia Dortmund II), Jonathan Tah (HSV U 17), Paul Scharner (Wigan, åter från lån), Robert Tesche (Fortuna Düsseldorf, åter från lån).

Ut: Marcus Berg (Panathinaikos), Heung Min Son (Bayer Leverkusen), Jeffrey Bruma (Chelsea, lån avslutat).

Rykten in: Alfred Finnbogason, Roque Santa Cruz, Tom de Sutter, Nils Quaschner, Reto Ziegler, Alexander Madlung, Philipp Hofmann.

Rykten ut: René Adler, Gojko Kacar, Slobodan Rajkovic, Tomás Rincon.

Kommentar: HSV är på jakt efter mittbackar och anfallare. Dortmunds Sobiech och Arsenals Djourou ser på allvar ut att kunna hamna i den stolta nordtyska klubben (nu klart). Santa Cruz stämmer inte lika bra in profilmässigt som de yngre anfallarna (de Sutter, Quaschner, Hofmann). En hel del unga och spännande spelare är redan klara för klubben.

Högsta prioritet i Hamburg är annars att behålla Adler förstås, men också att bli av med en handfull spelare som bara kostar en massa lön men som inte har någon framtid i klubben. En hel del arbete kvar för Hamburg, men truppen börjar trots allt bli klar.

Borussia Mönchengladbach

In: Raffael (Dynamo Kiev), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen, lån), Max Kruse (SC Freiburg), Matthias Zimmermann (Greuther Fürth, åter från lån), Elias Kachunga (Hertha Berlin, åter från lån).

Ut: Matthias Zimmermann (SV Sandhausen), Matthew Leckie (FSV Frankfurt), Mike Hanke (SC Freiburg), Igor de Camargo (TSG Hoffenheim), Niklas Dams (ej förlängt kontrakt), Tolga Cigerci (VfL Wolfsburg, lån avslutat), Alexander Ring (HJK Helsingfors, lån avslutat).

Rykten in: Valentin Stocker, Raphael Holzhauser, Denis Cheryshev, Jelle Vossen, Dong-Won Ji, Siem de Jong, Nicklas Bendtner.

Rykten ut: Marc-André ter Stegen, Peniel Mlapa, Luuk de Jong, Granit Xhaka, Julian Korb.

Kommentar: Kruse och Raffael kommer att berika en tidigare lite stel och seg offensiv, där har sportchef Eberl funnit två spännande lösningar (ska även bli kul att se Raffael återförenas med Lucien Favre). Vidare söker klubben efter fler anfallsalternativ, hur många återstår att se då Gladbach kan tänka sig att sälja både Mlapa och de Jong. Ytterligare en central mittfältare önskas då Xhaka inte lyckades imponera som Neustädters ersättare och nu börjar Marx bli lite väl gammal.

Ter Stegen ryktas stå väldigt högt upp på Barcelonas önskelista, men den här säsongen kommer antagligen inget att ske. Börjar se bra ut.

Hannover 96

In: Leonardo Bittencourt (Borussia Dortmund), Edgar Prib (Greuther Fürth), Salif Sane (AS Nancy-Lorraine), Florian Ballas (1. FC Nürnberg II), Daniel Royer (1. FC Köln, åter från lån), Christopher Avevor (St. Pauli, åter från lån).

Ut: Sergio da Silva Pinto (UD Levante), Daniel Royer (Austria Wien), Mohammed Abdellaoue (VfB Stuttgart), Mario Eggimann (Union Berlin), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart), Niko Gießelmann (Greuther Fürth), Johan Djourou (Arsenal, lån avslutat).

Rykten in: Konstantin Fuhry, Goncalo, Anthony Modeste.

Rykten ut: Samuel Radlinger, Deniz Aycicek, Mame Diouf.

Kommentar: Hannover har gjort klart med Bittencourt och Prib – två spelare som man hoppas mycket på. Bittencourt ska berika det offensiva mittfältet och sätta lite fart på en kille som Schlaudraff, Prib tar över Rausch’s tidigare roll som vänsterlöpare. Radlinger och Aycicek behöver mer speltid och ryktas till klubbar som VfL Osnabrück och Rapid Wien.

Lagets bäste anfallare, Diouf, har dragit på sig ett gäng klubbars intresse men Hannover vill inte sälja. En mittback, en mittfältare och eventuellt en anfallare skulle göra Mirko Slomkas trupp relativt komplett. Tid är det gott om då Hannover redan har kommit långt i planeringen.

1. FC Nürnberg

In: Josip Drmic (FC Zürich), Emanuel Pogatetz (VfL Wolfsburg), Mariusz Stepinski (Widzew Lodz), Daniel Ginczek (Borussia Dortmund), Martin Angha (Arsenal), Nick Weber (Borussia Dortmund), Almog Cohen (Hapoel Tel Aviv, åter från lån), Wilson Kamavuaka (Jahn Regensburg, åter från lån), Philipp Klement (Hansa Rostock, åter från lån).

Ut: Timm Klose (VfL Wolfsburg), Julian Wießmeier (SV Wehen Wiesbaden), Timmy Simons (Club Brügge), Manuel Zeitz (SC Paderborn), Sebastian Polter (VfL Wolfsburg, lån avslutat).

Rykten in: Alexander Madlung.

Rykten ut: Almog Cohen.

Kommentar: Nürnberg spelade bra och stabilt den gångna säsongen, laget hade antagligen landat några placeringar högre upp i tabellen om någon av anfallarna hade kunnat göra mål. Det är också anledningen till varför jag tycker att Nürnberg är ett av de intressantaste lagen inför nästa säsong. Klubben har gjort klart med två oerhört intressanta och unga anfallare i Ginczek och Stepinski – och ynglingarna kan absolut inte prestera sämre än vad Polter och Pekhart gjorde. Chansen är stor till prestationsexplosioner.

Timm Klose sägs vara så gott som klar för VfL Wolfsburg (nu klar). Mittbacken spelade en utomordentligt bra säsong och kommer att saknas – men samtidigt frigörs en god summa pengar för fler spelarköp. Oerhört spännande.

VfL Wolfsburg

In: Timm Klose (1. FC Nürnberg), Kevin Scheidhauer (VfL Bochum, åter från lån), Max Grün (Greuther Fürth), Daniel Caligiuri (SC Freiburg), Stefan Kutschke (RB Leipzig), Mateusz Klich (PEC Zwolle, åter från lån), Emanuel Pogatetz (West Ham, åter från lån), Felipe Lopes (VfB Stuttgart, åter från lån), Rasmus Jönsson (FSV Frankfurt, åter från lån), Giovanni Sio (FC Sochaux, åter från lån), Ibrahim Sissoko (Panathinaikos, åter från lån), Ja-Cheol Koo (FC Augsburg, åter från lån), Patrick Ochs (TSG Hoffenheim, åter från lån), Akaki Gogia (St. Pauli, åter från lån), tolga Cigeerci (Borussia Mönchengladbach, åter från lån).

Ut: Emanuel Pogatetz (1. FC Nürnberg), Marco Russ (Eintracht Frankfurt), Mateusz Klich (PEC Zwolle), Michael Schulze (Energie Cottbus), Vaclav Pilar (SC Freiburg, lån), Yohandry Orozco (Deportivo Tachira FC), Sebastian Polter (FSV Mainz 05 – förutsatt att läkarundersökningen går som planerat), Marwin Hitz (FC Augsburg), Thomas Kahlenberg (ej förlängt kontrakt), Sotirios Kyriakos (ej förlängt kontrakt), Alexander Madlung (ej förlängt kontrakt).

Rykten in: Julian Schieber, Ishak Belfodil, Juraj Kucka, Mame Diouf.

Rykten ut: Diego, Akaki Gogia, Ricardo Rodriguez, Ja-Cheol Koo, Patrick Helmes, Vieirinha.

Kommentar: Som vanligt är det svårt att säga något om Wolfsburgs personalpolitik – den är oöverskådlig. Känslan är dock att Klaus Allofs och Dieter Hecking försöker göra något åt det, men truppen är ännu extremt stor sedan Magaths tid, därför blir sommarens träningsläger säkerligen avgörande för flertalet spelare.

Klart är att Wolfsburg vill behålla Diego samt att klubben är på jakt efter en ny anfallare – Hecking spenderade en trevlig säsong med Schieber i Nürnberg en gång i tiden. Här handlar det alltså först och främst om att bli av med överflödiga spelare. Mittbacken Klose sägs vara klar för klubben (nu klar). En hel del kvar att sälja och fixa, men Heckings trupp är nog relativt klar trots allt.

VfB Stuttgart

In: Moritz Leinter (Borussia Dortmund, lån), Mohammed Abdellaoue (Hannover 96), Sercan Sararer (Greuther Fürth), Marco Rojas (Melbourne Victory), Konstantin Rausch (Hannover 96), Thorsten Kirschbaum (Energie Cottbus), Daniel Schwaab (Bayer Leverkusen), Patrick Funk (St. Pauli, åter från lån).

Ut: Raphael Holzhauser (FC Augsburg, lån), Shinji Okazaki (FSV Mainz 05), Federico Macheda (Manchester United, lån avslutat), Felipe Lopes (VfL Wolfsburg, lån avslutat), Tim Hoogland (Schalke 04, lån avslutat), Marc Ziegler (lägger målvaktshandskarna på hyllan), Mamadou Bah (ej förlängt kontrakt).

Rykten in: Saphir Taider, Yussuf Poulsen, Taxiarchis, Elderson, Anthony Modeste.

Rykten ut: Kevin Stöger, William Kvist, Cristian Molinaro, Serdar Tasci, Tamas Hajnal, Ibrahima Traoré,

Kommentar: Även Stuttgart har gjort flertalet genomtänkta och intressanta värvningar, det kommer bli intressant att följa klubben nästa säsong. Trots en mager budget har sportchef Bobic lyckats bredda den tunna truppen. Abdellaoue kommer att ge Ibisevic en match som anfallsplatsen och i inlånade Leitner får Labbadia en önskespelare till mittfältet. Sararer och Rojas är stora talanger som kommer att berika det offensiva mittfältet.

Inga förluster som svider än, tvärtom försöker man låna ut talangerna Stöger och Holzhauser (Holzhauser till FCA klart). Kvists tid i klubben kan vara över då Leitner ska ta hand om den platsen, Stuttgart kämpar för att behålla Traoré och Tasci. Spännande personalplanering och relativt klart.

FSV Mainz 05

In: Joo-Ho Park (FC Basel), Dani Schahin (Fortuna Düsseldorf), Shinji Okazaki (VfB Stuttgart), Julian Koch (Borussia Dortmund), Sebastian Polter (VfL Wolfsburg, läkarundersökning ska klaras), Johannes Geis (Greuther Fürth), Christoph Moritz (Schalke 04), Deniz Yilmaz (SC Paderborn, åter från lån), Anthony Ujah (1. FC Köln, åter från lån), Malik Fathi (1860 München, åter från lån).

Ut: Anthony Ujah (1. FC Köln), Deniz Yilmaz (Elazigspor), Adam Szalai (Schalke 04), Marcel Risse (1. FC Köln), Jan Kirchhoff (Bayern München), Andreas Ivanschitz (UD Levante), Radoslav Zabavnik (ej förlängt kontrakt), Ivan Klasnic (ej förlängt kontrakt), Marco Caligiuri (Eintracht Braunschweig).

Rykten in: Héldon, Adrian Ramos, Sascha Mölders.

Rykten ut: Malik Fathi.

Kommentar: En del spännande namn har trillat in: talangfulle Koch kan spela på samtliga defensiva positioner, Okazaki berikar offensiven och Geis förstärker det centrala mittfältet tillsammans med Moritz. Räkna dock med att betydligt mycket mer kommer att hända då Mainz fick en rejäl hög med pengar från Gelsenkirchen när Szalai stack dit. Inga konkreta rykten för tillfället (Park och Schahin klara nu).

Werder Bremen

In: Luca Caldirola (Inter), Cedric Makiadi (SC Freiburg), Nils Petersen (Bayern München), Denni Avdic (PEC Zwolle, åter från lån).

Ut: Sokratis (Borussia Dortmund), Kevin de Bruyne (Chelsea, lån avslutat), Christian Vander (karriärsslut).

Rykten in: Denis Tonucci, Alfred Finnbogason, Lucas Barrios, Dolly Menga, Yohan Benalouane, Valentin Stocker.

Rykten ut: Eljero Elia, Marko Arnautovic, Joseph Akpala.

Kommentarer: Talangfulle Caldirola ska ersätta publikfavoriten Sokratis och Bremen lyckades lösa Petersen från FC Bayern. Cedric Makiadi kommer att göra mycket gott för Werders centrala mittfält – en kanonvärvning. Klubben letar fortfarande efter ytterligare en anfallare (de vill också bli av med Akpala) och det hetaste namnet just nu är ex-HIF:aren Finnbogason. Men även Dortmunds förre skyttekung Barrios nämns som ett alternativ (men för dyrt just nu). Vidare söker klubben eventuellt efter ytterligare en mittback samt en ung, billig och kreativ mittfältare.

Elia och Arnautovic har benådats av nye tränaren Robin Dutt – klubben vill dock bli av med Akpala.

FC Augsburg

In: Raphael Holzhauser (VfB Stuttgart, lån), Panagiotis Vlachodimos (Olympiakos, lån), Halil Altintop (Trabzonspor), Mathias Fetsch (Kickers Offenbach), Marwin Hitz (VfL Wolfsburg).

Ut: Milan Petrzela (ej förlängt kontrakt), Sebastian Langkamp (Hertha Berlin), Stephan Hain (1860 München), Ja-Cheol Koo (VfL Wolfsburg, lån avslutat), Dong-Won Ji (Sunderland, lån avslutat), Knowledge Musona (TSG Hoffenheim, lån avslutat), Simon Jentzsch (ej förlängt kontrakt), Marco Thiede (SV Sandhausen), Torsten Oehrl (Eintracht Braunschweig).

Rykten in: Robert Tesche, Marc Schnatterer, Emre Can.

Rykten ut: Sascha Mölders.

Kommentar: Altintop blev nyligen klar, givetvis blir det intressant och kul att se Halil i Bundesliga igen. Troligen ser Augsburg honom som en ersättare till Ji, framför allt eftersom att klubben vill behålla Mölders som dock har lockat till sig intresse från klubbar som Everton och Mainz. Annars är det framför allt centrala mittfältare som står på Augsburg lista – och det rör sig uteslutande om nya lån.

TSG Hoffenheim

In: Anthony Modeste (Bordeaux), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Igor de Camargo (Borussia Mönchengladbach), Knowledge Musona (FC Augsburg, åter från lån), Joseph-Claude Gyau (St. Pauli, åter från lån), Edson Braafheid (Twente, åter från lån), Marvin Schwäbe (Eintracht Frankfurt).

Ut: Igor de Camargo (Standard Liege), Luis Advincula ((Associacaqo Atletica Ponte Preta, lån), Joselu (Eintracht Frankfurt, lån), Stephan Schröck (Eintracht Frankfurt), Daniel Williams (FC Reading), Chris (ej förlängt kontrakt), Takashi Usami (Gamba Osaka, lån avslutat), Heurelho Gomes (Tottenham, lån avslutat), Patrick Ochs (VfL Wolfsburg, lån avslutat), Sandro Wieser (SV Josko Ried, lån).

Rykten in: Philipp Hosiner, Zdravko Kuzmanovic, Lukasz Skorupski.

Rykten ut: Knowledge Musona, Kevin Volland, Eren Derdiyok, Matthieu Delpierre, Tim Wiese.

Kommentar: Hoffenheim klarade sig kvar i Bundesliga efter två intensiva kvalmatcher mot Kaiserslautern. Nu vill tränare Gisdol hitta tillbaka till rötterna och satsa på egna talanger kryddat med en handfull fullblodsproffs. Klubben jagar spännande talanger och försöker samtidigt göra sig av med alla dyra spelare som floppade den gångna säsonggen. Hoffenheim har en hel del att göra.

Hertha Berlin

In: Alexander Baumjohann (1. FC Kaiserslautern), Johannes van den Bergh (Fortuna Düsseldorf), Hajime Hosogai (Bayer Leverkusen), Sebastian Langkamp (FC Augsburg), Marco Djuricin (Jahn Regensburg, åter från lån), Daniel Beichler (SV Sandhausen, åter från lån), Fanol Perdedaj (Lyngby BK, åter från lån).

Ut: Marvin Knoll (SV Sandhausen), Daniel Beichler (Sturm Graz), Marco Djuricin (Sturm Graz), Felix Bastians (VfL Bochum), Alfredo Morales (FC Ingolstadt).

Rykten in: Idir Ouali, Karim Bellarabi, Alexander Madlung.

Rykten ut: Adrian Ramos, Pierre-Michel Lasogga.

Kommentar: Hertha Berlin gjorde ett gäng spännande värvningar senast de återvände till Bundesliga för två säsonger sedan, men då räckte det inte för att hålla sig kvar. Nu har de gjort spännande värvningar igen och jag kan inte låta bli att tro på klubben den här gången. Baumjohann berikar det offensiva mittfältet och i Hosogai, Langkamp och van den Bergh kommer nyttiga spelare med Bundesliga-erfarenhet in. Klubben söker efter någon pigg kantlöpare.

Ramos och Lasogga lockar till sig flertalet klubbar, men Hertha vill behålla anfallarna.

Eintracht Braunschweig

In: Simeon Jackson (Norwich), Jan Hochscheidt (Erzgebirge Aue), Marco Caligiuri (FSV Mainz 05), Omar Elabdellaoui (Manchester City), Jan Washausen (Kickers Offenbach, åter från lån), Torsten Oehrl (FC Augsburg), Timo Perthel (MSV Duisburg).

Ut: Oliver Petersch (Arminia Bielefeld), Chengdong Zhang (CD Mafra, lån avslutat), Pierre Merkel (Hallescher FC).

Rykten in: Tjaronn Chery, Mike van Duinen, Jürgen Gjasula, Karim Bellarabi.

Rykten ut: –

Kommentar: Mike Büskens förde upp ett samspelt Greuther Fürth i Bundesliga men fick sparken efter en rad usla resultat. Efteråt beklagade han sig över bristen på Bundesliga-rutin hos spelarna. Just nu ser Braunschweig ut att gå ungefär samma väg – de har ett samspelt och duktigt lag men blott Claigiuri och Oehrl har kommit in med rutin. De borde ge sig ut på jakt efter ett par spelare till som inte längre ser sin framtid i ett Bundesliga-lag.

Braunschweig tycks vara intresserat av van Duinen och Chery, båda spelarna håller till i Holland och är tänkta att förstärka lagets offensiv. Holland-spåret blev för dyrt för Eintracht, ny lösning sökes.

/Wingren

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB