Startsida / Inlägg

Bundesliga omgång 4

av Pierre Wingren, reporter

Hur ofta har jag bett om ursäkt här på bloggen den senaste tiden? Det känns som att jag gör det i nästan varje inlägg – men snart är jag tillbaka på fullaste allvar. Champions League-bibeln är lämnad och just nu njuter jag av den semester som jag aldrig hade i somras. En veckas vila behövs. Det gör gott.

I skrivande stund sitter jag hos några bekanta i Hamburg. Datorn är uppskattningsvis från 1995 och när jag ska skriva bokstaven ”å” måste jag klistra in den manuellt. Så snälla, ha överseende med detta korta inlägg.

I går var jag och njöt av en konsert med Die Toten Hosen, så mig går det ingen nöd på. Jag hoppas också att ni faktiskt klarar er ganska bra.

Efter den här semesterveckan så lovar jag att inte be om ursäkt i varje inlägg. Då kör jag på full fart igen.

***

VfB Stuttgart hade hoppats på en positiv reaktion när de sparkade Bruno Labbadia, den kan givetvis fortfarande komma, men i går gick det inget vidare. Stuttgart fick bara 2-2 hemma mot Rijeka och missar därmed Europa League. En klar missräkning och ordentlig besvikelse.

Det gick bättre för Armin Vehs Eintracht Frankfurt. De vann även hemmamatchen mot Qarabag Agdam (2-1) och är därmed klart för Europa League. Grattis, Frankfurt.

***

Champions League-grupperna har lottats och jag lovar att gå igenom dem mer noggrant när jag är tillbaka i Sverige. Klart är redan nu att inget tyskt lag får en drömresa till åttondelsfinalerna, det är tuffa grupper, men de verkar också kunna bli ytterst underhållande.

Grupp A
Manchester United
Sjachtar Donetsk
Bayer Leverkusen
Real Sociedad

Grupp D
Bayern München
Manchester City
ZSKA Moskva
Viktoria Plzen

Grupp E
Chelsea
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukarest

Grupp F
Arsenal
Olympique Marseille
Borussia Dortmund
Napoli

En riktigt härlig fotbollshöst väntar.

***

Det händer en hel del i fotbolls-Tyskland. Efter kvalframgången har Schalke gjort klart med Dennis Aogo från Hamburg (han ingick inte längre i Finks planer efter Mallorca-resan). Dessutom tycks Kevin-Prince Boateng bli klar i skrivande stund. Två smarta och bra förstärkningar där Schalke kan behöva lite extra bredd. Ett centralt mittfält med Jermaine Jones och Boateng hade varit…stenhårt.

Bayer Leverkusen ser ut att plocka tillbaka Eren Derdiyok från TSG Hoffenheim. Anfallaren har haft en tuff tid där, men är fortfarande ung och är i grund och botten en duktig anfallare. Bra förstärkning. Om affären går igenom ser det även ut som att talangfullek Milik lånas ut från Leverkusen till FC Augsburg. Även det känns helt logiskt.

Glädjande nyheter för Franck Ribéry: FC Bayerns offensive mittfältare korades äntligen som årets fotbollsspelare i Europa. Vansinnigt välförtjänt med tanke på vilken fin säsong han gjorde med trippelvinnarna. Grattis, Franck.

Werder Bremen har fått ordning på försvarsspelet under Robin Dutt och vill nu förstärka den lagdelen. Santiago Garcia befinner sig just nu i Bremen och han vill till klubben, men Fifa måste ta ett beslut i frågan innan affären går igenom. På lördag väntas domen trilla in.

***

Bayern München ska spela supercupen mot Chelsea i helgen och mötte därför SC Freiburg i tisdags. En match som slutade 1-1. Det gör helgens omgång ytterst intressant: orkar något av topplagen utnyttja situationen?

En absolut toppmatch bjuds vi på när Schalke 04 tar emot Bayer Leverkusen. Det kommer att bli en härlig fajt mellan två förmodade topplag, även om Schalke har inlett bra mycket svagare än Leverkusen.

Borussia Dortmund spelar borta mot Eintracht Frankfurt och har tillsammans med Leverkusen och 1. FSV Mainz 05 (möter Hannover 96 borta) chansen att ligga på tolv poäng när omgången är över.

En härligt underhållande och spännande omgång väntar på oss.

Bundesliga omgång 4

Lördag 15:30

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen
Hannover 96 – 1. FSV Mainz 05
VfL Wolfsburg – Hertha Berlin
1. FC Nürnberg – FC Augsburg
Hamburger SV – Eintracht Braunschweig

Lördag 18:30

Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Söndag 15:30

VfB Stuttgart – TSG Hoffenheim

Söndag 17:30

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

/Wingren

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB