Startsida / Inlägg

Sammanfattning av Bundesliga omgång 8

av Pierre Wingren, reporter

Vi har spelat åtta omgångar – fortfarande är det ingen match som har slutat 0-0. Det är smått obehagligt, och fantastiskt härligt. Här följer en sammanfattning av alla matcher som spelades.

Bundesliga omgång 8

Hannover 96 – Hertha Berlin 1-1
Det blev ingen femte hemmaseger i rad för Hannover 96 – även om de började bäst. Christian Schulz gjorde rättvist 1-0 efter 23 minuter. Men efter målet började Hannover dra sig tillbaka och spelade mer passivt, Hertha Berlin hittade in i matchen och i andra halvlek skapade bortalaget några riktigt fina chanser. Men när Ben-Hatira och Ramos misslyckades så klev Ronny fram och avlossade en sanslös projektil. Frisparken flög rakt genom muren och borrade in sig i Zielers när. 1-1 när fyran mötte femman.

Schalke 04 – FC Augsburg 4-1
Efter 3-3 mot Hoffenheim ville Schalke visa upp ett bättre spel, de hade även självförtroende med sig från 1-0-segern mot Basel i Champions League. Men det var Augsburg-anfallaren Mölders som gjorde 0-1 efter bara tio minuter. Efter 16 minuter föll Szalai i straffområdet och mittbacken Klavan visades ut – Boateng satte straffen. Matchbilden var förändrad och Schalke kunde ganska enkelt spela till sig en seger genom mål från Szalai (2) och talangen Max Meyers första Bundesliga-mål.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 2-0
Det var otroligt att FC Bayern inte vann mot Leverkusen, men det var ta mig tusan ännu mer otroligt att Mönchengladbach vann mot Dortmund. Klopps lag var totalt överlägset, men de lyckades inte få in bollen i mål för första gången på 31 matcher. I stället var det Gladbach som fick en straff med tio minuter kvar av matchen, Hummels visades ut och Kruse satte straffen. Bortalaget försökte forcera in ett mål, men då öppnades försvaret och Raffael kunde göra ett tjusigt 2-0-mål. Fotboll handlar i grund och botten om att göra mål – den här matchen var ett typexempel på det. Säsongens första förlust för Dortmund och en tappad serieledning, Gladbach fortsätter att vinna hemmamatcherna.

VfB Stuttgart – Werder Bremen 1-1
Två lag med friskt självförtroende stötte på varandra i Stuttgart. Efter bara några minuter kunde Harnik dra på ett volleyskott efter en hörna och plötsligt stodet det 1-0 till hemmalaget. Stuttgart fick en bra start på matchen och hade kontroll på spelet, Bremen hade svårt att skapa något. Men i den 37:e minuten kom det överraskande 1-1-målet genom Petersen. Matchen blev jämn och mer öppen, båda lagen jagade segern. Mot slutet av andra halvlek hade Stuttgart återeröverat kontrollen, men Bremen lyckades försvara 1-1-resultatet. Trots allt en ganska skön poäng för klubbarna.

VfL Wolfsburg – Eintracht Braunschweig 0-2
Omgångens klart mest överraskande resultat – och bilderna efter Braunschweig-segern var ljuvliga. Det såg nästan ut som om att spelarna firade en ligatitel. Glädjen och euforin var förstås förståelig efter Braunschweigs första Bundesliga-seger för säsongen. Dessutom mot Niedersachsen-rivalerna från Wolfsburg. Wolfsburg ägde matchen inledningsvis, men det var bortalagets Bellarabi som gjorde 0-1 efter en halvtimme. Hemmalaget hade svårt att skapa lägen mot ett tätt försvarande bortalag. Kumbela lyckades kontra in 0-2 med ungefär fem minuter kvar av matchen. Galet.

FSV Mainz 05 – TSG Hoffenheim 2-2
Efter fyra förluster i rad lyckades Thomas Tuchels Mainz äntligen bryta den negativa trenden. Men det var Hoffenheim som inledde bäst och efter en fin Volland-aktion stod det 1-0 till bortalaget. Roberto Firmino utökade till 2-0 bara åtta minuter senare. Tuchel gjorde offensiva byten och matchen jämnade ut sig spelmässigt, men Mainz hade svårt för att skapa målchanser. Choupo-Moting reducerade dock i den 82:a minuten och plötsligt fick publiken se en framåtrusande Heinz Müller – målvakten assisterade Malli till 2-2-målet (som han gjorde med ryggen). En viktig poäng för ett störtande Mainz.

Bayer Leverkusen – Bayern München 1-1
Omgångens toppmatch spelades i Leverkusen. Det var Peps Bayern München som dominerade matchen, men likt Dortmund har de tyska jättarna lite problem med att sätta sina målchanser. Det var imponerande att se hur Bayern dominerade matchen mot ett Leverkusen som kämpade med mycket hjärta. Ribéry var planens gigant och serverade Kroos till det välförtjänta ledningsmålet. Men Leverkusen svarade snabbt när Bayern slappnade av en aning och Sam gjorde 1-1 – ett resultat som otroligt nog stod sig matchen ut. FC Bayern hade nästan 80 procent av bollen och vann skottstatistiken med 27-5. Poängen gör att FC Bayern leder Bundesliga före Dortmund och Leverkusen som har ett poäng mindre.

1. FC Nürnberg – Hamburger SV 0-5
Hemmalaget tänkte att de skulle plocka säsongens första trepoängare i krismötet – den planen gick åt skogen redan när van der Vaart volleysköt in 1-0 efter lite mer än en kvart. Nürnberg saknade, än en gång, idéer i spelet och hade det svårt mot HSV. Berlin-lånet Lasogga tog över föreställning i andra halvlek när han gjorde tre mål på åtta minuter. Målvakten Schäfer lade sedan bollen i gapet på Arslan som skickade in bollen till 5-0. Van Marwijk var nöjd, Wiesinger sitter löst.

SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 1-1
Freiburg och Streich jagar första segern i Bundesliga, men det började tungt när bortalaget tryckte gasen i botten. Kadlec och Rode lyckades dock inte göra mål och Freiburg lyckades arbeta sig in i matchen. I andra halvlek såg Freiburg till och med bättre ut än Frankfurt, men de lyckades inte få in bollen i mål. I stället var det Frankfurt som bjöds på ett mål när Baumann stötte bollen på mittbacken Günter som gjorde självmål. Typiskt tungt för Freiburg. Men de kämpade på och Höfler lyckades nicka in det välförtjänta 1-1-målet i en hektisk fas av matchen. Frankfurts Flum visades ut och korten haglade, men matchen slutade 1-1.

/Wingren

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB