Podd in Progress. Igen.

av Maria
 
 

 

Årets näst sista poddgäst var hos mig igår, ett mycket trevligt besök och ett väldigt intressant ämne. Vi tar upp ämnet som jag anser vara viktigt att prata om, ätstörningar. Imorgon klockan 17.00 kommer den upp. Vad vi åt denna gång? Bananscones.

 

För 3 scones:

2 bananer

2 ägg

1 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk stevia strö (valfritt)

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 170°.

 

Mixa allt med en stavmixer. 

 

Klicka ut smeten i tre former på en bakplåt med bakplåtspapper.

 

Grädda i ugnen i ca 25 minuter.              

 

Servera nybakade! 

 

wish it, dream it, do it!

av Maria
 
 

2013 är snart över och det innebär nya drömmar och nya mål. Ett tips från mig till er om hur man ska kunna hålla fokusen på topp är att våga ha sina drömmar på papper. Jag framkallar gärna mina, skriver en önskan på baksidan, klistrar på en tavla och har den nära sängen. För ett år sedan ville jag starta en blogg som inspirerar och rullar på bra. Och titta, här är jag. Prova ni med! 

 

 

Kategorier Allmänt

Jag bakar till fester

av Maria
 
 
 
 

 

Min nageltjej Eva gör mig alltid en tjänst och gör mig fin, nu är det min tur att göra henne en tjänst. En rolig sådan tjänst. Jag fick äran att baka hennes tårta som hon skulle ha med sig till ett knytkalas. En bönbrownie till kalaset och en liten till Eva, hoppas ni får en trevlig kväll!

 

Du behöver:

1 paket svarta bönor (sköljda)

1 dl havregryn  

1,5 msk kakao

1 krm vaniljpulver

3 msk kokosolja

0,7 dl agavesirap

½ tsk bakpulver

100g mörk choklad (86%)

1,5 msk stevia strö

1 dl macadamianötter

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 170°

 

Blanda allt i en bunke förutom chokladen. Mixa med en stavmixer till en slät smet

 

Bryt chokladen i småbitar och lägg i smeten

 

Häll browniesmten i en smord ungsform (18×20 cm)

 

Grädda i ugnen i ca 15 minuter

 

Låt det gärna få ligga över natten i kylskåpet, mycket saftigare så

 

 

 

Storkoks recept

av Maria
 
 

Här är pastan med champinjonsåsen. Min kritiska kompis Bea smakade och sa ”Jag ska också börja göra såsiga maträtter hemma”. Med dessa ord lovar jag er att receptet är gott och perfekt att göra storkok på.

 

Du behöver för 2 portioner:

3 dl Alpro soya matlagningsgrädde

Kalkonbacon (min nya råvara i kylskåpet)

5 champinjoner

½ purjolök  

cocktailtomater (min drog)

LCHF pasta

Kokosolja

Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

Koka pastan och undertiden hacka alla grönsaker.

 

Värm på en stekpanna, ha i kokosoljan och låt det smälta.

 

Stek först purjolöken, tillsätt sedan kalkonen och grädden. Låt det få puttra ett tag och sedan tillsätt champinjonerna och tomaterna.

 

Krydda, smaka krydda. Salt, vitpeppar och lite soya är mitt tips.

 

Häll ut pastavattnet och häll i en djup tallrik.

 

Häll över såsen och ät med valfria färska grönskar. Gott! 

 

 

Gammalt recept

av Maria

Här är ett gammalt favorit recept på LCHF-bröd som jag är sugen på att äta till söndagsfrukosten. Receptet är lånat från 56kilo och tummen upp!

 

För en limpa behöver du:

10 stora ägg

50 g smör

1,5 dl kokosmjöl

0,5 dl profiber (alternativ 2 dl kokosmjöl)

1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

Vispa äggen pösigt och smält smöret so du sedan rör ner i det vispade äggen.

 

Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda försiktigt med äggen.

 

Häll smeten i en 1,5 liters form och grädda i 30-40 minuter. Smöra gärna formen ordentligt så det blir lättare för dig att få upp den.

 

Hoppas det smakar bra!

 

 

Ge upp? hell no!

av Maria
 
 
                                                                                                                                                                                                                                     

Vill ni höra en hemlighet? Jag var mycket nära på att lägga ner bypogosjan. Precis när jag skulle trycka på ”radera” knappen trillade alla era fina kommentarer in, träffade tjejer som peppade mig och framförallt fick jag idén som jag länge väntat på. Vad för något? Kul att ni frågar men det får jag berätta nästa år. Tack för att ni tycker om att vara här hos mig och jag trivs väldigt mycket att ha er här. Tack! 

 
 
 
 
 
 
Kategorier Allmänt

Tadaa!

av Maria
 
 

Grönkålsallad med vegetariska köttbullar. Kan man säga legendariskt gott? Om ja, så var det här receptet det. Fick tummen upp av både Bea och Klara som smakade på det jag hade att bjuda på.

 

 

Du behöver för 1 portion:

 Vegetariska köttbullar

1 dl mandelmjöl

1 dl riven ost

1 ägg

½ gul lök

 

Salladen

2 dl grönkål (min är köpt fryst som jag tinat)

1 röd paprika

cocktailtomater

1 fänkålshuvud

1 msk solrosfrön

 

Gör så här:

Hacka löken och häll i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna. Krydda med salt och peppar.

 

Stek i ekologiskt smör eller kokosolja i ca 8 minuter.

 

Hacka grönsakerna till salladen, blanda och krydda. 

 

Snart!

av Maria
 
 

Snart lägger jag upp årets bästa recept till matlådan. Är du student? Hurra, du kommer att älska det här. Är du för  nyfiken? Kolla i matlådan på bilden… Återkommer snart! 

 
Kategorier Allmänt

Levererar igen

av Maria
 
Nu levererar bypogosjan igen, denna gång för Brommaplan vårdcentral. Med röda rosetter i håret välkomnar jag och Bea gästerna med ett glatt leende och årets första glögg.             
 
 
 
                                                                                                                                       
Sida 113 av 175