Veggie dinner

av Maria
 

Ursäkt, ursäkta och ursäkta för min otroligt dåliga uppdatering. Efter 15 timmars arbetspass, sovit med nycklarna i låset och en del småmisstag behövde jag vila. Det med film efter film, vegetariskköttfärssås och Shirataki nudlar. Här har du receptet.

 

 

För 1 person:

1 påser shiratakinudlar

½ gul lök

1 dl krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 tsk samba olek

150 g vegetariskköttfärs  

Soltorkade tomater

Kryddor

 

Gör så här:

Hacka löken och fräs det med soltorkade tomaterna och lite av burkens olja.

 

Häll i allt förutom nudlarna.

 

Låt det få koka ett tag och sedan tillsätt nudlarna.

 

Njut! 

 

 

Snacks

av Maria
 

Jag älskar snacks men mitt snacks ser annorlunda ut idag jämfört med förr. Från att gå förbi godishyllan och ”råka” plocka på mig mer än 1 kg lösgodis till att inte ens titta åt det hållet. Däremot när jag går förbi hälsohyllan i min mataffär så kan jag inte sluta dregla för dessa godbitar. Allt är antigen raw eller ekologiskt, precis det jag föredrar! Ingredienser är få och naturliga utan några E-ämnen, de är vad Vi bör äta mer utav. Vad är era favorit snacks när ni inte lagar det själva? 

 

  

Nyttiga bars

av Maria
 

 

Vilka smarriga bars jag lagade igår kväll. Höftade lite och det blev succé, perfekt till idag då jag ska jobba i 14 timmar. Här får även Du receptet.

 

 

För 8 bitar:

1,5 dl solrosfrön

1,5 dl pumpakärnor

0,5 dl hasselnötter

2 dl russin

2 äggvitor

 

Ev liten mandelmjölk (går bra med vanlig mjölk)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

 

Mixa allt med en stavmixer.

 

Forma det till en fyrkant på en bakplåt med bakplåtspapper.

 

Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

 

Servera! 

In med det nya

av Maria

 

 

 

Ett bra tips till er som är trötta på den gamla vanliga havregrynsgröten är att koka gröten i mandelmjölk och ha i en äggvita.  Det blir inte lika tort utan med krämigt och gott. Prova gärna!

 

För 1 person:

2 dl mandelmjölk

1 dl havregryn

1 äggvita

 

Gör så här:

Börja koka mandelmjölken och havregrynet, tillsätt sedan äggvitan. Glöm inte att röra om under tiden så det inte fastnar på botten. 

 

 

Perfektionist

av Maria

Efter ett möte på Doctor Salad har vi kommit fram till ett sammabete. Jag vet att det kommer bli riktigt bra och eftersom jag perfektionist kommer jag lägga mycket tid på det, börjar redan ikväll. Berättar mer om det när det börjar närma sig! 

 

 

Sommar lunch

av Maria
 

Snabb men somrig lunch med bananpannkakor och fryst mangobitar. Till det gjorde jag en krämig ”vanilj” grädde. Här har du receptet:

 

 

För 1 person:

4 msk kvarg

1 msk krämig kokosmjölk

lite vaniljpulver

 

Gör så här:

Blanda kvargen med den fasta delen av kokosmjölken och ha i vaniljpulvret.

 

Toppa med en färsk dadel. 

 

Mission completed

av Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter ett skrubbsår, fler frågor om jag var inhyrd fotograf och mycket hjälp blev mina rätter perfekta. Tanken var att jag skulle laga små rätter som piffar upp buffébordet.  Med mini burgare, chevrébollar, grönsaker och dipp gjord på kvarg och fylld i roliga skåla är mission completed.

 

Två saker jag lärt mig efter dessa tre fester jag lagat maträtter på:

  1.    Bypogosjan kommer framöver att bara leverera hälsosam mat, det känns mer som jag.
  2.    Jag kan det här, nästa gång lagar jag all mat!

 

Ska du ha en fest snart? Bröllop? Dop? Och vill bjuda på fräschare och annorlunda mat, hör av dig till maria.pogosjan@gmail.com. Jag gör allt från småfester till bravader. PS. fotografering ingår! 

 

 

Studentmottagning

av Maria

 

Vilken fantastik studentmottagning familjen Björkhagen hade ordnat, och att jag fick vara med på ett hörn och servera massa gott gör mig överglad. Tack! Här är snapshots från en kväll med massa mat, underhållning och folk.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On the go

av Maria
Nu händer det grejer. Fler bilder kommer sen! 
 
 
 
 
 
 
Sida 142 av 175