Here it is

av Maria
Här är receptet till äppelkakorna. Smarriga så det smälter i munnen och perfekta som en efterrätt i matlådan. 
 
 

 

Du behöver för 4 stycken:

4 msk havregryn

2 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1,5 tsk kanel

1 banan

4 msk kvarg/kesella

1 tsk agavesirap  

1 äpple

2 msk ekologiskt jordnötssmör

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser i en bunke förutom jordnötssmöret och äpplet.

 

Rulla hälften av smeten till 4 runda former.

 

Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och gör gropar i smeten.   

 

Nu, mixa äpplet med jordnötssmöret med en stavmixer.

 

Klicka i äppelsmeten i groparna och täck det med resten av degen.

 

In i ugnen i ca 10-15 minuter och voila, klart! 

 
 
 

 

Tabbouleh

av Maria

 

Igår blev det min favorit sallad som min mamma och farmor brukar göra. Nämligen Tabbouleh. Det är enkelt att göra med det krävs en del hackande.

 

Du behöver för 4:

½ -1  dl bulgur


3 schalottenlökar


1 stor knippa  persilja


1 dl färsk mynta


5 cm gurka


1 dl pressad citronsaft


3 tomater
 


4-8 sallatsblad

 

Gör så här:

Börja med att koka upp bulgur. Undertiden börja hacka alla grönsaker. Lägg i en skål. Krydda med salt och peppar, häll i lite olja och sedan i med citronsaften. Blanda noga och servera. Till det gjorde jag en riktig good smoothie. Mer om den sen! 

 
 
 
 

<3

av Maria

Morsning! Vaknade av allt oljud från regnet på mina fönster (nackdel med att bo uppe på taket). Räddade mitt dåliga morgonhumör med de godaste pannkakorna. Men inga onyttiga, mjöliga och sockerbomber. Utan pannkakor fylld med protein och en smak som kanelbullar. Dagen är räddad!

 

 
 
 
 

Du behöver:

1,5 dl vatten

1 skopa proteinpulver

2 ägg

2 msk Stevia eller Agavesirap

1 msk fiberhusk

1 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

krydda med kanel

 

Gör så här:

Blanda allt och stek på lagom hög värme. Servera med kvarg och färsk blåbär.

 

 

 

Gissa?

av Maria
 

 

Ledtråd: obligatoriskt på armeniska middagsbord.  

 
Sida 156 av 175