Startsida / Inlägg

Bland skräpmat, jetlag och träningsinspiration

av thomasskoglund

Äntligen tillbaka!
Innan vi hoppar in i veckans första inlägg är det hög tid att be om ursäkt för den passerade radioskuggan. Ni som följer bloggen vet att jag spenderat en vecka i Los Angeles, en resa som inleddes med datakrasch redan innan jag hann sätta fötterna på amerikansk mark…

 

 

Ungefär här, på 10.000 meters höjd, bestämde sig min käre vapendragare och främsta arbetsredskap att tacka för sig. Dålig timing i ett nötskal!
Ungefär här, på 10.000 meters höjd, bestämde sig min käre vapendragare och främsta arbetsredskap att tacka för sig. Dålig timing i ett nötskal!

 

 

Innan bildkavalkaden från träningsäventyren i ”det stora landet i väst” spolar vi tillbaka bandet till träningsutmaningen jag presenterade i samband med min födelsedag.
Jag bad er läsare skicka in era tokigaste, jobbigaste och mest utmanande träningspass – allt för att sedan lotta fram ett vinnande bidrag och genomföra kalaset helt utan kompromisser. Och hjälp vad ni kickade på den idéen!

Totalt trillade över 300 (!) förslag in, det ena jobbigare än det andra.
Här snackar vi bland annat förslag med rötterna inom CrossFit, traillöpning, poledance, balett och brottning. Sjukt läskigt, men ack så roligt.

Ett vinnande bidrag är draget och kommer presenteras inom kort, anledningen bakom fördröjningen är att jag ännu inte lyckats komma i kontakt med hen som skickade in det diaboliska förslaget. Men utan att spoila för mycket kan jag avslöja att passet kommer bestå av lika stora delar mjölksyra som total förnedring för undertecknad.

 

 

Tack för alla skickade förslag. Ni har varit fantastiska!
Tack för alla förslag. Ni är fantastiska!

 

 

Men okej, vad passar då en träningsgalen turist på att göra under sitt besök i fitnessindustrins moderskepp Los Angeles? Just det, träna, träna och träna.

Redan innan avfärd hade jag skapat en plan med några av de sakerna jag ville checka av under vistelsen. Alla punkter hanns inte med, men bland sinnessjuka mängder jetlag och skräpmat kunde åtminstone några pojkdrömmar förverkligas.

 

 

Gymmens gym! Golds Gym i Venice beach är så ikoniskt att håret på armarna stod rakt upp.
Gymmens gym! Golds Gym i Venice beach är så ikoniskt att håret på armarna stod rakt upp.

 

 

Det gör något med en att träna i samma maskiner som Arnold och mer eller mindre alla andra Mr. Olympia-vinnare. Gåshud!
Att träna i samma maskiner som Arnold (och mer eller mindre alla andra Mr. Olympia-vinnare) gör något med en. Gåshud!

 

 

Schyffert leverade årets värsta "axelpump"
Schyffert leverade årets härligaste ”axelpump”

 

 

Förutom Gold’s passade jag också på att doppa tårna i landets CrossFit-kultur, det omtalade utomhusgymmet ”Muscle beach” och några filmiska löpturer längst Venice beach strandpromenad. Allt för att komma fram till konklusionen att USA må vara trendsättande i vårt rådande träningsuniversum, men långt bakom Sverige när det kommer till kvalité och passion.

Jag har sedan barnsben varit Usa-romantiker, tänkt och trott att ”allt” måste vara bättre där borta. Det verkar ju alltid så på film.
Och trots att den här resan varit otrolig måste jag erkänna att den viktigaste lärdomen jag packade med mig i bagaget hem är insikten om hur fantastiskt vårt land är som tränings- och hälsonation.
Så, tack för sju fullspäckade och inspirerande dagar – men ordspråket ”borta bra men hemma bäst” har aldrig känts mer relevant än i skrivande stund.
Nu kavlar vi upp ärmarna och kickar igång tränings- och jobbhösten 2018. Äntligen!

 

 

Ja, jag åt ungefär en ziljard sånna här...
Ja, jag åt ungefär en ziljard sånna här…

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Mattias Kling, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB