Startsida / Inlägg

De vinner kvartsfinalerna

av Henrik Ståhl

Juan Carlos Ferrero lyckades alltså skaka, men inte fälla, världstvåan Roger Federer i går: 6-2, 5-7, 6-1. Även Juan Monaco såg pigg ut mot världsettan Novak Djokovic, men föll slutligen med 6-4, 2-6, 3-6. Endast världstrean Rafael Nadal gick helskinnad ur sin åttondelsfinal: 6-1, 6-1 mot landsmannen Marcel Granollers.

Så, låt oss då raskt gå vidare till dagens kvartsfinaler:

√ David Ferrer (rankad 6) – Richard Gasquet (22)
Pågår i detta nu, så känns en smula fuskigt att tippa (särskilt med tanke på att Ferrer i skrivande stund leder: 7-6, 4-3). Kan ändå med gott samvete säga att jag tippat Ferrer i semifinal – men hade inte betraktat en seger för Gasquet som en jättestor skräll.

Tomas Berdych (7) – √ Rafael Nadal (3)
Nadal leder med 11-3 i inbördes möten – och har vunnit de senaste tio matcherna mot världssjuan. Efter spanjorens uppvisning mot Granollers i går ser jag ingen anledning att tippa annat än en tvärsäker seger för Nadal.

√ Novak Djokovic (1) – Jo-Wilfred Tsonga (5)
Tsonga gjorde en av sina klart bättre matcher på grus mot världsnian Juan-Martín del Potro i går, medan Novak Djokovic stundtals uppträdde frustrerat mot Juan Monaco. Tsonga leder ”matchserien” med 5-4 och vann faktiskt deras senaste möte, i ATP World Tour Finals förra året (mot en då loj och omotiverad världsetta och US Open-segrare). Tsonga kan säkert plocka ett set mot giganten, men Djokovic är alldeles för stark på gruset för att låta sig besegras av världsfemman.

√ Roger Federer (2) – Andreas Seppi
Seppi har gjort en strålande turnering på hemmaplan, med skrällbetonade segrar över världsnian John Isner och Stanislas Wawrinka. Publikfavoriten har tveklöst bjudit på bländande vacker tennis – men räcker det galna stödet från läktarsupportrarna mot Roger Federer? Nej, absolut inte. Drömmen får ett abrupt slut i dagens kvartsfinal. Vilket inte alls är fy skam. Seppi har som sagt stått för en otrolig insats i Rom och ska vara mer än nöjd med sina prestationer i turneringen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB