Startsida / Inlägg

Tennisbloggen sätter + på Wimbledon

av Henrik Ståhl

En historisk skrällarnas turnering. Ja, så sammanfattas väl Wimbledon 2012 allra bäst. Låt oss gå igenom dess ups and downs:

+++++
Roger Federer. Vinnarskalle, taktisk överlägsenhet, magiska insatser på banan. Fullkomligt lysande.
Andy Murray. Har spelat några av de bästa matcherna i sin karriär här i London. Matchen mot David Ferrer sticker ut alldeles särskilt, men även mot Federer var han makalöst bra. Nu hoppas vi bara att ”nya Murray” är här för att stanna.
Serena Williams. Höll för favorittrycket och bärgade sin femte titel, trots att hon ibland spelade direkt uselt (som i andra set i finalen mot Agnieszka Radwanska). Det har man bara råd med om man är så bra som Serena.
Lukas Rosols skräll. Så fullkomligt galen. Framkallade raseri och ångest hos alla Rafael Nadal-fan. Minst sagt. Men ser man nyktert på det hela var det en helt fantastisk prestation av en spelare som tidigare år aldrig ens vunnit en match i kvalet till Wimbledon…
Jaroslava Sjvedovas perfekta set. 24 raka poäng mot Sara Errani. 24?! Sagolikt.

++++
David Ferrer. Slet som ett djur mest hela tiden och spelade bättre än någonsin. Hade unnat honom en semifinalplats, men Andy Murray var ett nummer för stor för spanjoren.
Angelique Kerber. En framtidsspelare som är på väg att få sitt riktigt stora genombrott. Kanske kommer redan i OS eller US Open?
Jo-Wilfried Tsonga. Om han bara skippat pajasfasoerna och satsat mer på stabilitet hade han faktiskt kunnat vända den där semifinalen mot Andy Murray.
Tennis-com Podcast. Tennis.com:s alltid lika pålitlige expert Steve Tignor tillsammans med Ed McGrogan. Kort och koncist med träffsäkra analyser och förutsägelser.
Taket. Underbart att matcherna på Centre Court aldrig behövde avbrytas mer än 30-40 minuter. Finns det något värre än att behöva vänta till nästkommande dag med ett avgörande?
Brian Baker. Comeback-sagan fortsätter. Baker tog för övrigt ett jätteskutt på rankningen efter Wimbledon. 50 placeringar! Han är nu 76:a i världen. Stort.
Agnieszka Radwanska. Kämpade hårt och undvek total förödmjukelse i finalen mot Serena efter det där usla första setet.

+++
Novak Djokovic. Att ta sig till semifinal i en Grand Slam-turnering kan aldrig vara sämre än snäppet över godkänt.
Mikhail Youzhny. Kul att han äntligen lyckades ta sig till sin första Wimbledon-kvartsfinal.
Julien Benneteau. Att knipa två set av självaste Federer är inte dåligt – även om man därefter förlorar tre på raken…
Brittisk press. Inte alls så påhittig som man kunde tro. Att tabloiden The Sun hade rubriken ”Andy Murray i final i Wimbledon” på förstasidan efter semifinalsegern säger väl egentligen allt. ”Andy: I’m not Roger’s Rabbit” var aningen roligare, men de där klassiska ordvitsarna duggade inte tätt.
Kei Nishikori. Starkt att ta sig till tredje omgången i första turneringen efter långvarig skada.

++
• Lukas Rosol. Bevisade redan i tredje omgången mot Philipp Kohlschreiber att han fortfarande är den dussinspelare han under så många år varit – skrällsegern över Nadal till trots.
Wimbledon officiella app. Hästlängder från Roland Garros-appen. Fanns dessutom ingen specialanpassad app för Ipad. Uselt.
Milos Raonic. Förbättrade visserligen sitt personbästa i Wimbledon – tyvärr bara med blott en match. Kommer genombrottet i US Open? Hoppas det.
Maria Sjarapova. Respass redan i åttondelsfinalen, vilket kostade henne positionen som världsetta. Porque, Maria?

+
• Wimbledons hemsida. Ungefär lika funktionell som en brödrost utan elektricitet. Kanske är bättre på PC?
Rafael Nadal. Inte för att han spelade så överdrivet dåligt mot Rosol, men att som världstvåa och fjolårsfinalist åka ut redan i andra omgången är bara inte okej.
Tomás Berdych. Vi hade väntat oss lite bättre från dig, Tomás.


Det engelska vädret. Ibland förvånansvärt bra, men bara med engelska mått mätt. Överlag helt j*vla värdelöst.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB