Startsida / Inlägg

Drömfinal i morgon

av Henrik Ståhl

Ja, Roger Federer slog ju Stanislas Wawrinka. Hade vi väntat oss annat? 7-6(4), 6-3 känns helt enligt planen. Kändes som att Wawrinka gick stärkt ur kvartsfinalmötet med Milos Raonic och inte tänkte vika ner sig mot sin överlägsne landsman (10-1 i inbördes möten inför matchen).

Att Federer missade sju breakbollar i första set ser kanske inte så snyggt ut på papperet, men egentligen ingenting att oroa sig över. Lär vara mer på tårna mot Novak Djokovic, som inte tappat ett servegame sedan kvarten i Toronto, i morgon.

Och vilken drömfinal det blir i morgon. Otroligt mycket står så klart på spel så här nära inpå US Open. Första gången de båda möts i en Masters-final sedan Cincinnati 2009. Den gången vann Federer i raka set: 6-1, 7-5.

Hur det går i morgon står skrivet i stjärnorna. Just nu känns det som att det kan sluta nästan precis hur som helst. Själv hoppas jag på en episk, känslosam tresetare. Vem som slutligen vinner spelar inte så stor roll, bara vi bjuds på en riktigt förbaskat bra match.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB