Startsida / Inlägg

Zvonareva missar US Open

av Henrik Ståhl

Hon har plågats av skador men slog Sveriges OS-hopp Sofia Arvidsson i London redan i första omgången.

Nu tvingas forna världstvåan Vera Zvonareva stå över US Open på grund av en virussjukdom. 2010 tog sig Zvonareva hela vägen till final på Flushing Meadows, men föll mot Kim Clijsters i raka set (6-2, 6-1).

I årets Wimbledon tvingades hon avbryta matchen mot Clijsters i tredje omgången på grund av andningssvårigheter, och lyckades bara ta ett set av Serena Williams i OS-åttondelsfinalen (6-1, 6-0).

US Open blir den andra Grand Slam-turneringen som Zvonareva missar i år. Hon drog sig även ur Franska öppna på grund av en axelskada.

Succéåret 2010 nådde den nu 16-rankade 27-åringen även finalen i Wimbledon, men föll mot Serena Williams (6-3, 6-2).

Att Zvonareva tvingas stå över US Open är givetvis ett tungt avbräck för turneringen på damsidan, särskilt med tanke på att även 15-rankade Kaia Kanepi tvingats dra sig ur på grund av en skada i hälsenan och både Victoria Azarenka och Maria Sjarapova haft problem de senaste veckorna (Azarenka avbröt sin match mot Tamira Paszek med knäskada och Sjarapova tvingades stå över bådd Premier 5-turneringen i Montreal och Cincinnati efter att ha drabbats av matförgiftning). Också 18-rankade Flavia Pennetta kommer att lysa med sin frånvaro, på grund av en handledsskada.

Det är inte några av de allra största namnen som drar sig ur, men 27-åriga Kanepi har förekommit frekvent i kvartsfinalerna i de lite större turneringarna och som när hon är i form är en stabil topp 20-spelare.

Offensiva Zvonareva trivs på hardcourt och hade en kvartsfinalplats att försvara i årets US Open (förlorade mot Samantha Stosur förra året). Hon gjorde dessutom en bra match mot Arvidsson i London-OS.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB