Startsida / Inlägg

Paris Masters kan flyttas

av Henrik Ståhl
Paris Masters kanske inte spelas på hösten i framtiden.

ATP kan inom kort komma rösta om att flytta på Paris Masters från slutet av oktober till någon gång under februari, med start 2014.

Det menar turneringsdirektören Guy Forget.

När ATP genomförde en omstrukturering av kalendern för att blidka spelarnas krav på längre ledighet mellan säsongerna kapades viloveckan mellan Paris Masters och World Tour Finals som numera spelas i början av november.

Detta medför bekymmer för den franska turneringen, som kan få svårare att locka de stora namnen. Turneringen är visserligen obligatorisk, men spelare som redan är kvalificerade för World Tour Finals kan avstå för att undvika skador eller utbrändhet.

– Att fortsätta ligga så nära slutspelet är extremt farligt för oss. När jag började [som turneringsdirektör] sa jag till Gilbert Ysern (chef för Franska Tennisförbundet) att vi måste hitta en alternativ lösning, säger Forget till fransk media.

Att hitta en lucka i februari lär dock inte bli lätt. Nästa år spelas första omgången av Davis Cup i slutet av januari och början av februari – vilket är veckan efter Australiska öppna. Därpå följer fyra turneringsveckor med tre turneringar per vecka, varav fyra är 500-turneringar (Rotterdam, Memphis, Acapulco, Dubai). Sedan är det dags för Indian Wells, normalt sett årets första Master.

För att klämma in en Master under någon av veckorna före Indian Wells så måste tre turneringar flyttas till datum utanför februari.

– Vi skulle gå från en ytterlighet till en annan men jag föredrar det här alternativet, säger Forget.

Årets Paris Masters inleds den 29 oktober. En talesperson för ATP säger till amerikanska Tennis.com att ämnet kommer att diskuteras under ett styrelsemöte i London nästa månad, men att ”absolut ingenting har bestämts”.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB