Startsida / Inlägg

Serenas supersvit: 6 raka set inför semifinalen

av Henrik Ståhl

Jodå, Serena Williams ångar på i WTA Champions och har fortfarande inte tappat set (trots att det var nära mot Li Na i går).

I dagens US Open-finalrepris mot Victoria Azarenka höjde hon sig som hon så ofta gör mot tuffare motstånd, bärgade första set enkelt med 6-4 och vände ett 3-0-underläge i andra set till 6-4.

Williams har nu 11-1 i inbördes möten mot Azarenka, 16 raka segrar över topp 5-spelare och bärgat sex raka set i slutspelet.

Amerikanska världstrean var klar för semifinal redan efter segern över Li Na, men efter dagens match dansar hon vidare med tre raka segrar (vilket jag förutspådde inför turneringen).

* * *

Titelförsvararen Petra Kvitová tvingades tyvärr hoppa av turneringen på grund av sjukdom efter sin match mot Agnieszka Radwanska. Hennes ersättare, världsnian Samantha Stosur, gjorde en slät figur och blev totalt krossad av Sara Errani i avgörande set: 6-3, 2-6, 6-0.

Plötsligt har Errani, som förmodligen blivit gruppens slagpåse om Kvitová varit i form och inte tvingats hoppa av, chansen att nå semifinal – men för det krävs att hon slår Radwanska. Kan således bli en intressant match, men visst ska världsfyran vinna den matchen sex av sju dagar i veckan.

Och Sjarapova-Stosur? Tja, Sjarapova lär inte gå för fullt, så Stosur har absolut en chans att göra en mer minnesvärd insats som inhoppare än i dag. Vinner samtidigt Radwanska har hon i sin tur chansen att bärga gruppsegern, trots förlusten mot Sjarapova i går.

* * *

Li Na slog Angelique Kerber i raka set: 6-4, 6-3. Inte särskilt överraskande. Dels för att den här matchen troligen var den mest öppna i turneringen, men framför allt för att Kerber säkerligen var dränerad efter den tunga förlusten mot Williams i går.

I och med segern blir nu Li Nas match mot Azarenka i morgon riktigt intressant. Vinnaren där går vidare till semifinal.

Det står 4-4 i inbördes möten mellan de båda, men Azarenka har vunnit de senaste tre matcherna – två av dem den här säsongen. Årets två bataljer gick dock till avgörande set.

Har potential att bli en riktig rysare, alltså. Tror dock att Azarenka håller nerverna i styr och kirrar biffen, även om en kinesisk skräll inte skulle förvåna mig. Det ger alltid ett visst psykologiskt övertag att slå ur underläge i sådana här situationer.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB