Startsida / Inlägg

Vamos Sofia!

av Henrik Ståhl
Sofia Arvidsson är klar för kvartsfinal i Kremlin Cup efter skrällseger. FOTO: BILDBYRÅN

Har ju varit så mycket snack om Stockholm Open i allmänhet och Patrik Rosenholm i synnerhet på sistone att Sofia Arvidssons prestation i Kremlin Cup i Moskva kommit helt i skymundan.

46-rankade Arvidsson har stått för två riktiga kanonmatcher – först 6-2, 6-4 mot 55-rankade Bojana Jovanovski, en seger som hon följde upp med en riktig praktskräll när hon i går skickade ut världstian Marion Bartoli ur turneringen: 6-3, 6-0.

Arvidsson bröt Bartolis serve tre gånger i första set och tappade sin egen vid två tillfällen. I andra set, där svenskan krossade fransyskan fullkomligt, bjöd Bartoli på sex dubbelfel.

– Jag är väldigt glad över att vinna den här matchen och ta mig till kvartsfinal. Marion är en fantastisk motståndare, en topp 10-spelare och jag visste att jag skulle vara tvungen att spela på toppen av min förmåga. Min strategi var att fokusera på att spela så som jag ville spela och tvinga henne att röra sig över hela banan, säger Arvidsson efter skrällsegern.

Världstian Bartoli var inte nöjd med förlusten, som innebär att hon inte kan peta ner Samantha Stosur från niondeplatsen och kommer således att vara andrareserv i prestigefulla WTA Championships nästa vecka i Istanbul.

– Självklart hade det varit bättre för mig att komma till Istanbul som förstareserv, men det är alltid stärkande att bara få chansen att åka dit. I dag vägrade min kropp att utföra det min hjärna sa åt den att göra. Underlaget var väldigt långsamt och det passade inte mitt spel så bra, säger hon.

Arvidsson är således klar för kvartsfinal, där hon antingen möter sjundeseedade Maria Kirilenko eller 29-rankade Jaroslava Sjvedova.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB