Startsida / Inlägg

Serena Williams till Båstad 2013

av Henrik Ståhl
Serena Williams kommer till Båstad nästa år. FOTO: BILDBYRÅN

Damturneringen i Swedish Open i Båstad har gjort klart med amerikanska giganten Serena Williams till nästa år. Den 15-faldiga Grand Slam-vinnaren och nuvarande världstrean har knutits upp av turneringen som nästa år avgörs med start 8 juli.

– Vi var inte nöjda med årets turnering och kände att något drastiskt behövde hända. Det är fantastiskt kul, säger tävlingschefen Nina Wennerström enligt TT.

Ja, fantastiskt kul är faktiskt helt rätt ordval – förutsatt att hon verkligen dyker upp i Båstad. Williams har på senare år bantat sitt spelschema ordentligt och tenderar att dra sig ur en hel del turneringar med lättare skador.

Men just nu kan vi bara konstatera att det här är en sensationellt stor bokning. Williams är obestridligen den just nu bästa spelaren på WTA-touren, trots att hon ”bara” ligger på tredje plats på världsrankningen. Hennes matchfacit i år, 53-4, står i en klass för sig och förutom två Grand Slam-titlar (Wimbledon och US Open) har hon dessutom bärgat två OS-guld i London i år (i singel och dubbel, i par med storasystern Venus Williams).

Dominansen lär fortsätta nästa säsong, om hon inte hämmas av skador. Och Serena Williams är verkligen en spelare som kan återupprätta hedern för Swedish Open efter en inte alltför lyckad turnering i år.

Att lyckas knyta upp Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal eller Andy Murray på herrsidan vore välsmakande grädde på moset. Bara att börja lobba!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB