Startsida / Inlägg

Djokovic skippar uppvärmning inför Australiska öppna

av Henrik Ståhl
Novak Djokovic efter segern över Roger Federer i World Tour Finals-finalen. FOTO: BILDBYRÅN

Novak Djokovic kommer inte att spela några ATP-turneringar inför Australiska öppna i mitten av januari. I stället väljer världsettan att medverka i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi i slutet av 2012.

Han är dessutom klar för The Hopman Cup (en slags sammanslagning av Davis Cup och Fed Cup, där män och kvinnor tillsammans representerar sina länder) i början av 2013. Hopman Cup arrangeras av ITF och ger inga rankningspoäng, till skillnad från Davis Cup/Fed Cup. Ana Ivanovic blir Djokovics partner i turneringen.

Efter Australiska öppna kommer Djokovic att spela för Serbien i Davis Cup-omgången mot Belgien. Enligt stjärnans hemsida planerar han att därefter spela 500-turneringen i Dubai och Masters-turneringarna i Indian Wells och Miami.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB