Startsida / Inlägg

Williams: Jag fick panik

av Henrik Ståhl
Serena Williams under Wimbledon-finalen. FOTO: BILDBYRÅN

Serena Williams fick panik efter att ha tappat andra set mot Agnieszka Radwanska i årets Wimbledon-final, som amerikanska världstrean slutligen vann i avgörande set (6-1, 5-7, 6-2).

– Efter det tänkte jag: ”jag kommer aldrig att vinna en till Grand Slam, jag kommer att fastna på 13 i resten av mitt liv”. Jag är bara en spelare och jag vet att jag är bra på tennis. Jag blir nervös, jag blir ängslig, jag har alla de känslorna. Men jag döljer dem. Jag är en bra skådespelerska. Men jag har alla de känslorna, vilket jag tror är helt normalt. Jag tror att det som verkligen hjälper mig är att jag är väldigt stark mentalt, säger hon till amerikanska CNN.

Serena Williams avslutade säsongen 2012 med totalt nio titlar (sju i singel och två i dubbel), däribland WimbledonUS Open, London-OS och WTA Championships.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB