Startsida / Inlägg

Nadal: ”Jag räknar inte med att vinna”

av Henrik Ståhl
Rafael Nadal. FOTO: BILDBYRÅN

Rafael Nadal, som planerar att återvända till touren i januari efter sin långvariga knäskada, tror inte att han har särskilt stora chanser att vinna Australiska öppna. Spanjoren, som inte tävlat sedan han förlorade mot Lukas Rosol i andra omgången av Wimbledon, har nyligen börjat träna igen.

Den riktiga comebacken är schemalagd till senare i december, då han ska delta i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi. Han planerar att spela sin första ATP-turnering sedan Wimbledon i Doha i början av januari.

– Jag vill gärna komma tillbaka i januari. Jag räknar inte med att vinna Australiska öppna, man måste vara realistisk. Jag oroar mig inte över resultaten i de första turneringarna. Jag vill vara hundraprocentig till Monte Carlo genom Roland Garros, säger han till spanska ABC Radio.

Världsfyran övervägde att operera sina knän, men valde i stället rehabilitering. Han säger också att han vill spela Davis Cup nästa år, om ”knäna tillåter det och han blir uttagen”. Spanien möter Kanada i Vancouver fem dagar efter Australiska öppna.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB