Startsida / Inlägg

Rafael Nadal magsjuk – comebacken dröjer

av Henrik Ståhl
Rafael Nadal tvingas dra sig ur comebackturneringen i Abu Dhabi. FOTO: BILDBYRÅN

Rafael Nadals comeback dröjer.

Spanjoren skulle ha deltagit i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi – hans första turnering sedan chockförlusten i Wimbledon – som inleds på torsdag, men tvingas dra sig ur på grund av ett magvirus.

”Jag måste tyvärr meddela att jag inte kan spela i Abu Dhabi i år. Allting var förberett och jag såg fram emot att återvända, men mina läkare har förbjudit mig att tävla i Abu Dhabi på grund av en maginfektion som gett mig feber. Jag är väldigt besviken. Jag såg verkligen fram emot att spela och jag har alltid underbara upplevelser i turneringen och det här blir första gången jag missar den”, skriver han på sin Facebook-sida.

”Min rehabilitering har gått bra, mitt knä känns bra och jag såg fram emot att tävla. Tyvärr har mina läkare sagt att min kropp behöver vila för att besegra det här viruset. Jag vill be alla mina fans i Förenade Arabemiraten och runtom i världen om ursäkt, men jag hoppas kunna spela i Abu Dhabi igen nästa år”, fortsätter han.

Det är i nuläget oklart när det nya datumet för Nadals comeback blir.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB