Spontanitets vecka

av Maria
 
 

Det är måndag vilket innebär att jag tackar för tacksamhetsveckan och intar en spontanitetsvecka. Jag börjar med att spontant bjuda över Klara på en brunch. Självklart bestämde jag mig i sista sekund att vi skulle äta på golvet också. Denna vecka innebär med andra ord att jag kommer gå mer på känsla än tankar. Undra vart jag kommer hamna… Fler bilder kommer upp imorgon! 

 
 
 

Korv med bröd

av Maria
 
 
 
 
 
 

Varm korv är en klassisk utflyktsmål och eftersom jag är ute på utflykt idag, ville jag äta det med min egen stil.  Jag bytte ut brödet mot hemlagat, köttkorven mot ekologisk kalkonkorv och ketchup mot stevia ketchup. Juste, jag bytte även ut varm oboy mot protein varmchoklad.

 

Brödet (ca 3 st):

1,5 dl mandelmjöl

1,5 dl profiber

1,5 msk fiberhusk

1-2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 dl kvarg

2 ägg

3 msk smält kokosolja

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägget fluffigt och ha sedan i smälta kokosoljan och kvargen.

 

Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i äggsmeten. Låt det få stå i 5 minuter.

 

Rulla försiktigt till bullar. Lägg på bakplåtspapper.

 

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Varmchoklad (för 2 personer):

4 dl mandelmjölk

1,5 msk raw kakao

1 dl choklad protein (går att utesluta och ha i stevia istället)

Koka, blanda, koka och njut!

 

 

//Hot dogs are a classic outhouse food and because I am out today, I wanted to eat it with my own style. I swished the bread to homemade instead, and the meat sausage to organic turkey sausage and the ketchup to stevia ketchup. Oh, and I also changed out hot chocolate to protein hot chocolate without sugar.

  

The bread (about 3 pieces): 1 cups almond flour, 1 cups Profiber, 1.5 tablespoons Fiberhusk, 1-2 tsp baking powder, 1 teaspoon salt, 1 cups quark, 2 eggs, 3 tablespoons melted coconut oil

 Do like this: Preheat oven to 200 °. Whip the egg fluffy and add the melted coconut oil and cottage cheese. Mix all the dry ingredients and add into the egg mixture. Let it stand for 5 minutes. Bake in center of oven for about 20 minutes.

Hot chocolate (for 2 people): 2 cups almond milk, 1.5 tablespoons raw cocoa, 1 cup chocolate protein (can be excluded and have stevia instead) Boil, mix, cook and enjoy!

 

 

Allt för min hobby

av Maria

 Inte ens minusgrader kan stoppa mig och Bea från vår hobby. Vi trotsade vinterkylan samt vår lediga dag med en fotosession. Vad det blir för mat? Jo, det ska jag berätta… imorgon. Bilder och recept kommer upp då. Kram Maria 

 

 

Kategorier Allmänt

Bönbrownie deluxe

av Maria

 
 
 
 
 
 

Tre tjejer från samma klass leder till en kombination av en bönbrownie, rödvin och mängder av deep talk. Inte deep talk om senaste fyllan utan mer om individualiseringen, kommunismen och varför det finns brottslighet. Sånt gillar jag! 

 

Du behöver:

1 paket svarta bönor (sköljda)

1 dl glutenfritt havregryn  

1,5 msk kakao

1 krm vaniljpulver

3 msk kokosolja

0,7 dl agavesirap

½ tsk bakpulver

100g mörk choklad (86%)

1,5 msk stevia strö

1 dl macadamianötter

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 170°

 

Blanda allt i en bunke förutom chokladen. Mixa med en stavmixer till en slät smet

 

Bryt chokladen i småbitar och lägg i smeten

 

Häll browniesmten i en smord ungsform (18×20 cm)

 

Grädda i ugnen i ca 20 minuter

 

Låt det gärna få ligga kylskåpet ett litet tag, mycket saftigare så.

 

Servera med vispat grädde och jordgubbar. Gott! 

 

 

//Three girls from the same class, resulting in a combination of a bean brownie, red wine and deep talk. Not deep talk about the latest hangover, it was more about individualization, communism and why there is crime.

 

You will need:

1 package of black beans (washed)

0,5 cup gluten-free rolled oats

1.5 tablespoon cacao

1 pinch of vanilla powder

3 tbsp coconut oil

¼  cup agave syrup

½ tsp baking powder

100g dark chocolate (86% or sugar free)

1.5 tablespoons stevia litter

0,5 cup macadamia nuts

 

Do like this: Preheat the oven to 170 °.  Mix everything except the chocolate. Break the chocolate into small pieces and add to the batter. Bake in the oven for about 20 minutes. Have it in the fridge for a while (about 30 min). Serve with strawberry’s and whipped cream. Yummi! 

 

 

Frukost på sängen

av Maria

Det är en sådan dag. Ni vet en dag då man får sova tolv timmar, äta frukost på sängen och låsa ut vinterkylan. Jag serverar gärna en sådan dag med glutenfrihavregryn, äggröra och kaffe.

 

Havregrynsgröt:

1,5 dl glutenfritt havregryn

2 dl mandelmjölk

Låg kalori äppelsylt

Kanel

 

Koka mjölken med havregrynet och blanda under tiden så det inte bränns på botten. Servera med sylt och kanel.

 

Äggröra:

2 ägg

½ dl grädde

timjan

salt

 

Blanda allt och stek i kokosolja. 

 

 

Long time no see

av Maria

 

 
 
 

Vilken effektiv dag! Klockan 07.00 spinning följt av en BS (before school) lunch på Gildas rum, avslutat med en föreläsning. Nu är jag tillbaka i min koja igen med nybryggt kaffe och questbar. Välkommen helgen, long time no see!

 

//What a good day! Spinning class at 07.00,  lunch with a classmate at Gildas rum and a two hours lesson. Now I am finally back at my place with a cup of coffee and a questbar. Finally weekend, long time no see!

 

 

Kategorier Allmänt

Ett litet tips

av Maria
 
 

Ett litet tips! Efter ett hårt pass på gymmet rekommenderar jag starkt Hampa proteinpulver. Då får du naturlig styrka och muskeltillväxt! Antingen kan du köpa Renée Voltaires i mataffären eller beställa från superfruit.com.

 

Det är inte gott att bara blanda ut det med vatten så gör som mig. Mixa med blåbärsmjölk, 1 tsk kokosolja och bär. Now we are talking!

 

 

Sweet potato fries

av Maria
 
 
 
 

Vad jag älskar mest i matvägar? Riktigt kryddade pommes, fast med sötpotatis. Titta på bilden och bli hungrig, men oroa dig inte, det är super enkelt att laga. Jag äter dessa som chips och gärna framför en film.

  

Allt du behöver:

1 sötpotatis 

havssalt 

sesamfrön  

peppar  

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200g.

 

Hacka sötpotatisen. 

 

Krydda med salt, peppar och strö på sesamfrön.

 

In i ugnen i ca 20-30 minuter.

 

Glöm inte att njuta också!

 

 

//What I love most? Pommes frites, but with sweet potatoes. Look at the picture and get hungry, but do not worry, it’s super easy to make. I eat them like snacks and as lunch/dinner.

 

 You need: 1 sweet potato, 1 tbsp coconut oil, 1 tbsp sesame seed, pepper and  sea salt. 

 Do like this: Prepare the oven with 200°. Hack the sweet potato into pieces.Spice with the salt, pepper, the coconut oil and sesame seed. In the oven for 20-30 minutes. Don’t forget to enjoy!

 

Tack

av Maria
Som tidigare nämnt är jag mitt i en tacksamhetsvecka. Jag har tackat mina medmänniskor och verkligen menat det. Nu har jag kommit till en punkt där jag även vågar tacka mig själv. Så nu kör vi. Jag är tacksam för: de förändringar jag gjort under mina enstaka 22 år, att jag insett värdet att må bra på utsidan men också på insidan och framför allt de beslut jag fattat, även om de inte alltid har varit lätta. Så nu är frågan, vad är du tacksam för?
 

14 år i väntan på kunskap vs 22 år och med mängder av erfarenheter. Älskar att åldras!

 

 

Kategorier Allmänt
Sida 104 av 175