Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

I sedvanlig ordning har det hänt en hel del i den spanska ligafotbollen. Detta tvingar mig till åtta awards efter omgång nio.

Omgångens flax:
Inte nog med att det var trassligt på vägen fram – när bollen till slut nådde Mario Bermejo i Galicien-derbyt och han fick öppet mål, så fick han, trots tid och öppet mål, snedträff och slog bollen på sitt eget stödjeben. Turligt nog för Bermejo så letade sig bollen ändå in i nätmaskorna. Tänk om han missat den chansen!

Omgångens spelare:
Jag har redan nämnt honom i bloggen under helgen. Gonzalo Higuaín stod för en storartad insats mot Mallorca, där inte bara hans mål blev utmärkande. Även hans fantastiska speluppfattning, som ledde fram till två mycket eleganta assist, var storstilade och ett stort kvitto på enorm speluppfattning.

Omgångens målvakt:
Adrián i Betis-målet höll nollan mot Valencia och räddade tre poäng till andalusierna hemma på Benito Villamarín. Valencia fick ett litet tryck i andra halvlek, men gång efter annan stod Adrián i vägen – även om avsluten kunde varit bättre.

Omgångens Golazos:
Ja jösses, vad många fina mål vi fick skåda den gångna omgången. Eller vad sägs om Helder Postigas solomål? Radamel Falcaos patenterade volley? Eller varför inga Antoine Griezmanns fantastiska strut mot Valladolid? Och då har vi inte ens gått in på Álvaro Vázquez debutmål i Getafe-tröjan, när han cykelsparkade in 2-0 mot Athletic.

Omgångens 0-5:
Både Barcelona och Real Madrid vann på bortagräs med hela 5-0. Och även om det var tydliga skillnader och aldrig något snack om saken, var det mer två effektiva lag som gjorde fem mål, än två lag som fullständigt spelade ut sina motståndare. Det är också en styrka.

Omgångens filmning:
Zaragozas succéman Víctor Rodríguez, som ni kommer få läsa lite mer om senare i veckan, stod för omgångens absolut värsta tilltag. Hans absurda filmning mot Sevilla var något av det löjligaste på länge. Mycket riktigt belönades han också med en ostskiva av domaren.

Omgångens sömnpiller:
Den mållösa matchen mellan Espanyol och Málaga innehöll inte mycket av värde. Därför lämnar vi det där.

Omgångens ryck:
Tre av huvudkonkurrenterna i form av Málaga, Valencia & Sevilla tappade poäng, medan Atlético vann igen – och gjorde därmed ett ordentligt ryck i kampen om de åtråvärda Champions League-platserna. För det är trots allt en CL-plats som huvudstadsklubben i första hand satsar på.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB