Startsida / Inlägg

John Guidetti – näste svensk i La Liga?

av Adam Pinthorp

Daniel Larsson blev klar för Valladolid i höstas, Guillermo Molins är hårsmån ifrån Real Betis, och nu uppger SkySports att Sevilla och Málaga slåss om John Guidetti. Från noll svenskar i La Liga när säsongen började kan vi om någon vecka ha tre stycken i ligan – vilket naturligtvis skulle höja intresset för allmänhetens svensk enormt. Speciellt om en av dessa heter John Guidetti.

Den unge och mycket talangfulle Manchester City-anfallare har alltså kopplats samman med Sevilla och Málaga. SkySports uppger att Guidetti kommer lånas ut under våren – och att han själv föredrar Spanien. Där skall de nyss nämnda klubbarna vara de som är intresserade av hans tjänster.

Skulle Sevilla sälja skyttekungen Álvaro Negredo – som det ryktats om de senaste veckorna – hade man definitivt varit i behov av en spelartyp som Guidetti. Babá Diawara har förvisso inte fått särskilt många chanser sedan han värvades in från portugisiska ligan, men han känns som ett osäkert kort. Med nye tränaren Unai Emery – som är känd för att rotera mycket – hade det nog inte spelat någon roll för Guidetti om Negredo stannar eller inte – svensken hade fått speltid ändå. Men får han själv välja tror jag Málaga är ett betydligt hetare och smartare alternativ, inte minst med tanke på att man spelar Champions League-slutspel till våren. Att de dessutom saknar en notorisk målskytt gör inte saken sämre, och det gör ryktet i sig än mer trovärdigt.

Om det skulle stämma att John själv föredrar Spanien så är jag helt övertygad om att han resonerar rätt. Svensken har såväl tekniken och spelsinnet som krävs för att lyckas i La Liga, och besitter en mental styrka som få andra 20-åringar gör.

Intresset för spansk fotboll hade höjts till skyarna i Sverige om vårt nya stora framtidshopp hade tagit sig an La Liga. För lyckas, det är jag lika övertygad om som John själv, att han kommer göra – oavsett i vilket lag eller vilken liga han hamnar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB