Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens rekord:
Real Sociedad har slagit ett nytt La Liga-rekord. Flest antal gjorda mål? Flest insläppta mål? Mest mål på huvudet? Nej nej, inget sådant. Man har nämligen i sex raka matcher spelat i numerärt överläge. Det började redan mot Sevilla den 20 december, och har fortsatt med Real Madrid, Deportivo, Barcelona, Celta Vigo och nu allra senast Mallorca. Alla nyss nämnda lag har alltså fått minst en man utvisad mot Real Sociedad, och sviten på sex raka matcher innebär alltså nytt ligarekord.

Omgångens tifo:
Hemmapubliken på Mestalla stod för en enastående tifo när Valencia mötte Barcelona i söndags. Det man formade var överdelen av Valencias klubbmärke innehållandes en fladdermus. Det verkade också ha gett en extra dimension till hemmalagets spel, då de gjorde en av sina bättre insatser under säsongen.

Omgångens självmål:
Att Cristiano Ronaldo är den som avgör Real Madrids matcher hör till vanligheten. Men att han avgör – för motståndarlagets skull – är desto ovanligare. Det var dock precis det han gjorde när han skallade bollen i eget nät mot Granada. Men han kan alltid trösta sig med att nu ha nätat mot samtliga lag i ligan.

Omgångens comeback #1:
Efter närmare 16 månader gjorde Júlio Baptista comeback på La Rosaleda för sitt Málaga. Men det var ungefär det man kommer minnas från matchen mot Real Zaragoza, som slutade oavgjort.

Omgångens comeback #2:
Apropå comebacker och skadebekymmer. Felipe Mattionis karriär har så här långt inte blivit riktigt vad han hade tänkt sig, men i helgen fick han äntligen spela fotboll igen. Detta för första gången i officiella sammanhang på över två år och åtta månader. Ett par besvärliga korsbandsskador är det som hållit brasilianaren borta från spel så pass länge, men mot Levante var han återigen tillbaka. För första gången för sin ”nya” klubb Espanyol också. Ja, han har ju varit i klubben i flera år, men inte förrän nu fått göra debut.

Omgångens vidrigaste:
Diego Costa är inte världens mest sympatiske och ödmjuke fotbollsspelare. Men ingen förtjänar att bli så förnedrad som brassen blev när Real Betis-försvararen Antonio Amaya spottade Costa rakt i ansiktet. Domaren missade situationen, men jag hoppas avstängningen blir lång och smärtsam för Amaya.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB