Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Omgångens ”släkten är bäst”:
När Valencia tog ledningen med 3-2 på tilläggstid trodde de flesta att Roberto Soldado hade sett till att Los Ché tog alla poäng med sig hem från Cornellà El Prat. Så blev inte fallet. Efter ett försvarsmisstag av den forne Espanyol-försvararen Víctor Ruiz kunde Sergio García stöta in bollen i mål i matchens absolut sista spark. Ibland är släkten bäst.

Omgångens kross #1:
Efter att ha dalat lite i form samtidigt som lagen bakom närmat sig poängmässigt visade Atlético Madrid mot Granada varför de varit ett topplag hela säsongen. Radamel Falcao hittade rätt, Diego Costa sprang sönder försvaret, Koke briljerade på mittfältet och supertalangen Óliver Torres fick spela 25 minuter. Resultatmässigt slutade det 5-0.

Omgångens kross #2:
Deportivo La Coruña har sannerligen prickat in formen. Efter att ha slagit bottenkonkurrenter i tre raka matcher gjorde man av själva farten mos av Levante den gångna helgen. Detta dessutom på bortaplan. Valencia-klubben hade ingenting att sätta emot från start till mål, och Depor som en betryggande och moralhöjande seger med hela 4-0.

Omgångens eufori:
Visst kunde jag lika gett den här utmärkelsen till Giovani dos Santos, vars mål på tilläggstid igår mot Celta Vigo kan bli livsavgörande för Mallorca, eller Júlio Baptistas sena avgörande i Málagas hemmamatch mot Osasuna. Men nej, ingenting går faktiskt upp mot Real Betis vändning i derbyt hemma mot Sevilla. Att vända 0-3-underläge till 3-3, och dessutom slå in kvitteringsmålet i den sista ordinarie spelminuten, det kan inte bli mer eurofiskt än så.

Omgångens osmartaste:
Gary Medel är en duktig fotbollsspelare, men när han inte kan tygla sig och låter sina humörsvängningar gå ut över det sportsliga tappar han ofta allt som har med sunt förnuft att göra. Hans utvisning mot Betis blev direkt matchavgörande, och det var tyvärr inte första, och troligtvis inte sista, gången vi såg han ta ett smått idiotiskt rött kort. Jag tror inte han får någon bonus av klubben den här månaden.

Omgångens frispark:
Klockan hade precis tickat över en minut då Cristiano Ronaldo böjde in 1-0 i närmsta krysset borta mot Athletic Club. Den här gången träffade han bollen mer med insidan av foten än han brukar göra, vilket bara bevisar vilket brett register portugisen har.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB