Startsida / Inlägg

Spanien har gett kritikerna svar på tal

av Adam Pinthorp

Efter en trevlig midsommarhelg är det tillbaks till verkligheten ett par veckor innan bloggen tar semester i juli. Mest fokus kommer det bli på det spanska landslagen – både A-landslaget som just nu laddar inför semifinal i Confederations Cup mot Italien, men också U20-landslaget som spelar VM i Turkiet.

För A-landslaget går det konstatera följande efter gruppspelet i Confederations Cup:
* Att tiki-taka-fotbollen skulle vara död var någonting som motbevisades med besked i öppningsmatchen mot Uruguay. 2-1-segern var rejält i underkant – det kunde lika gärna slutat 5-0.
* Äntligen har spelare som Roberto Soldado, Javi Martínez och Juan Mata fått mer speltid i tävlingssammanhang – även om jag personligen hade önskat att ännu fler spelare med en kanonsäsong i ryggen hade fått chansen i turneringen. Jag saknar namn som Borja Valero, Beñat Extebarria & Markel Susaeta. Vi vet redan vad de rutinerade herrarna i landslagstruppen går för – hade det inte varit lägligt att ge ett par nya namn chansen? Jag tror det hade behövts ur ett långsiktigt perspektiv.
* Jordi Alba stod för en makalös insats när Spanien säkrade gruppsegern efter seger mot Nigeria. Vänsterbacken imponerade redan i EM förra sommaren, men befäster sin position som en av världens främsta ytterbackar för varje match som går.

För övrigt skall det bli intressant att följa anfallsduellen framöver i turneringen. Går Roberto Soldado fortfarande före Fernando Torres? Eller får David Villa större förtroende när turneringen nu går in i slutspelsfasen? Jag både tror och hoppas att Soldado kommer få starta semifinalen – sedan är det upp till Valencia-anfallaren själv att ta vara på chansen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB