Startsida / Inlägg

Atlético fick behagligast lottning

av Adam Pinthorp

På torsdagskvällen lottades gruppspelet till världens mest prestigefyllda turnering. Här kommer en snabbgenomgång för hur förutsättningarna ser ut för de spanska lagen – som alla har stora chanser att gå vidare.

Grupp A: Manchester United, Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen & Real Sociedad.

Kommentar: Det är på pappret förstås en tuff lottning för Real Sociedad som ställs mot en trio väldigt etablerade klubbar i sammanhanget. Men samtidigt är känslan att det kunde varit betydligt jobbigare, och att La Real har alla rimliga chanser att överraska här. Inget av motståndarlagen känns oövervinneliga och det lär bli en otroligt jämn grupp där allting avgörs den sista omgången. För Real Sociedad gäller det framför allt att man presterar bra resultat hemma på Anoeta. Gör man det har man stora chanser att ta sig till åttondelsfinal.

Grupp B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray & Köpenhamn.

Kommentar: När Juventus lottades in i Real Madrids grupp kändes det som att vi hade början på ”dödens grupp”. Men även om Galatasaray har ett spetsat lag offensivt och Köpenhamn inte bör underskattas kan ändå Madrid känna sig väldigt nöjda med den här lottningen. Tillsammans med Juventus bör man utan större problematik gå vidare. Den tuffaste uppgiften blir tveklöst mot de italienska mästarna från Turin. Mitt tips är ändå att Real drar det längsta strået och tar hem den här gruppen. Man är ett steg före Juventus och ett par-tre steg före Galatasaray och Köpenhamn för tillfället.

Grupp G: Porto, Atlético Madrid, Zenit St. Petersburg & Austria Wien.

Kommentar: En på förhand drömlottning för Atlético Madrid. Varken Porto eller Zenit är lag man skojar bort, och Austria Wien är ruggigt hemmastarka. Däremot kunde det varit betydligt värre för Madrid-klubben, och med det nuvarande laget och den vinnarmentaliteten som har byggts upp i Atlético bör man ta sig vidare här. Inledningsmatchen på Vicente Calderón mot Zenit blir en nyckelmatch.

Grupp H: Barcelona, Milan, Ajax & Celtic.

Kommentar: Återigen Milan, återigen Celtic. Två lag man har stötte på i Champions League förra säsongen, och två lag man då hade rejäla problem med. Ajax är en annan gammal klassisk mästarklubb som aldrig är lätta att tas med. Detta är ingen enkel lottning för Barcelona, men faktum är samtidigt att det inte är samma Milan som för bara några år sedan, och såväl Celtic som Ajax har blivit rejält försvagade sedan ifjol. Barcelona bör vinna gruppen.

Summa summarum är känslan att samtliga fyra spanska lag i Champions League har stora chanser att nå vidare avancemang. Tufft lär det blir för Real Sociedad men pulveriseringen av Lyon lär definitivt skärra motståndarna i gruppen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB