Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Rayo Vallecano

av Adam Pinthorp

Det är dags att ta itu med ett lag som förra säsongen i det närmaste stod för en mirakelinsats och slutade åtta. Finns det en gnutta chans att det återupprepas nu?

RAYO VALLECANO

Förändringar:
Som vanligt har det hänt mycket i Rayo Vallecano som inte har några stålar att handla för. Storstjärnorna Piti (Granada), Léo Baptistão (Atlético) och Javi Fuego (Valencia) har lämnat klubben och ersättarna är knappast av samma klass eller status. Raúl Baena kommer på fri transfer från Espanyol och lär ta Fuegos plats på innermittfältet. Annars är det svårbedömda spelare som anslutit till truppen. Nery Castillo och Johan Mojica känns som typiska Rayo-värvningar där båda kommer utifrån och är relativt okända. Det kanske mest intressanta nyförvärvet än inlåningen av Atlético Madrids 18-årige talang Saúl Ñíguez, som kommer slåss om en plats på innermittfältet.

Förutsättningar:
På pappret ser det i nuläget oerhört tunt ut för Rayo. Men det sa jag vid samma tidpunkt även förra säsongen. Då klev såväl Javi Fuego som Piti fram mer, samtidigt som Léo Baptistão flyttades upp från reservlaget och gjorde omedelbar succé. Tar Roberto Trashorras samma ansvar nu, och nyförvärven gör bra ifrån sig har Rayo alla möjligheter att få stannar kvar i högsta divisionen. Den största nyckeln är förstås tränaren Paco Jémez som gjorde ett fantastisk jobb förra säsongen och under sommaren förlängt till kontrakt med klubben. Redan där är mycket vunnet.

Tänkbar startelva:

(4-2-3-1)

Rubén

Tito
Álex Gálvez
Rodrí
Anaitz Arbilla

Raúl Baena
Roberto Trashorras

Lass Bangoura
Adrián González
Juan Carlos

Nery Castillo

Rimlig målsättning:
Jag har väldigt svårt att den så fina åttonde placeringen från i fjol kommer upprepas nu. Rayos enda mål är att hålla sig kvar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB