Startsida / Inlägg

Inför säsongen: Villarreal

av Adam Pinthorp

Det är dags att presentera det sista laget inför ligastarten på lördag. Det rör sig om en ny nykomling som är tillbaka för att stanna.

VILLARREAL

Förändringar:
Redan förra säsongen, när Villarreal spelade i Segundan, hade man ett på pappret väldigt bra lag. Klasspelare som Mateo Musacchio, Jaume Costa, Bruno Soriano och Cani valde att stanna kvar och hjälpa klubben tillbaka till La Liga. Nu är man där igen, och har dessutom förstärkt ordentligt. Framför allt är det Mallorca-duon Giovani dos Santos och Tomás Pina som väger tungt. Den förstnämnde växte allt eftersom i Mallorca förra säsongen och har sett otroligt vass ut under försäsongen. Har den La Masía-skolade mexikanen äntligen hittat hem på riktigt nu?

Förutsättningar:
Villarreal har ett lag bra nog att redan den här säsongen kunna utmana om Europa-platser. Den stora frågan är vem som ska göra målen, men klarar Giovani dos Santos, Ike Uche och Jérémy Perbet av den uppgiften kan det bli ett bra kommande år för ”de gula ubåtarna”. Tränaren Marcelino har erfarenhet och har fått tid och ro att jobba med sitt projekt i Villarreal.

Tänkbar startelva:

(4-4-2)

Sergio Asenjo

Mario Gaspar
Mateo Musacchio
Chechu Dorado
Jaume Costa

Hernán Pérez
Bruno Soriano
Tomás Pina
Cani

Giovani dos Santos
Jérémy Perbet

Rimlig målsättning:
Med tanke på degraderingen säsongen 2011/12 lär Villarreals primära målsättning vara att på nytt stabilisera sig som ett lag i högstadivisionen och fixa nytt kontrakt. Men efter en snabb blick på spelarmaterialet förstås vi alla att klubben har råd att sikta betydligt högre. En Europa-plats är fullt realistiskt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB