Startsida / Inlägg

Omgångens awards: Suso blir en fröjd att följa

av Adam Pinthorp

GranadaReal Madrid summerade den andra ligaomgången igår kväll. Gästerna från Madrid vann matchen med 1-0 efter mål av Karim Benzema, men borde nog ha fått en straff emot sig i matchens slutskede. På nytt en ganska slätstruken insats av Real Madrid, men ändå ett styrkebesked att ta tre poäng. Här kommer några utmärkelser från omgången som gått.

Omgångens efterlängtade:
Det var 24 år sedan senast ett La Liga-mål producerades på Martínez Valero. Men i lördags, då såg Elches skyttekung från ifjol, Ferran Corominas, till att skriva in sig i historieböckerna med klubbens första La Liga-mål sedan 1989. Det räckte också till en poäng mot Real Sociedad.

Omgångens ”man blir inte längre förvånad”:
Jag hade kunnat delat ut enbart utmärkelser till de spanska domarnas bisarra insatser omgång efter omgång. Tyvärr blir man inte längre förvånad över misstagen som görs. I matchen mellan Elche och Real Sociedad passade Pérez Montero på att ge David Lombán gult kort – trots att det var mittbackskollegan Alberto Botía (med ett gult sedan tidigare) som fällde Carlos Vela i varningssituationen.

Omgångens kross:
Atlético Madrid utnyttjade verkligen Rayo Vallecanos svagheter till fullo när man krossade grannarna från Madrid hemma på Vicente Calderón med hela 5-0. Diego Costa, Arda Turan & Tiago visade vägen med varsitt medan Raúl García hann med att bli tvåmålsskytt.

Omgångens spelare:
När vi ändå är inne på Atlético-Rayo. Bäst på planen och till och med omgångens främste spelare var Arda Turan. Turken gjorde lite som han ville med Rayo och fick precis de ytorna han ville ha för att kunna prestera på sin allra högsta nivå. Utöver sitt mål stod han även för två assist.

Omgångens skräll:
Det är möjligt att det var en del sega ben i Real Betis efter Europa League-kvalet i mitten av förra veckan, och det är helt klart att Celta Vigo har ett bra lag på pappret och ett intressant projekt på gång. Men att Vigo-klubben skulle åka till Benito Villamarín och besegra Betis i deras ligapremiär på hemmaplan får ändå ses som en stor skräll. Celta vann med 2-1 och hade marginalerna på sin sida under matchen.

Omgångens yngling:
Liverpool-lånet Suso följde upp den fina premiärinsatsen mot Villarreal med att vara ännu bättre i Almerías bortamöte med Getafe. Den offensive mittfältaren låg bakom mycket och stod på nytt för en målgivande passning. Suso kan bli en fröjd att följa under säsongen.

Omgångens bakläxa:
Åter till Madrid-derbyt mellan Atlético och Rayo. Trots att de sistnämnda vann bollinnehavet på Vicente Calderón gjorde man en alldeles katastrofal match. Jag gillar Paco Jémez mod och tränartänk rent generellt, men ibland får han mig att börja undra. Han bör sannerligen veta hur Atlético under Diego Simeone spelar sin fotboll, och att ändå med hög backlinje försöka rulla ut stadsrivalen på deras hemmaborg, när man vet att deras presspel är väldigt effektivt och de är som allra farligast när de får ställa om snabbt, är rent självmord. Å andra sidan har det gått hem flera gånger för Jémez manskap, trots tufft motstånd och trots bortaplan. Den här gången blev det dock mindre lyckat.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB