Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Det är dags för en sista liten summering av den gångna omgången innan vi riktar blickarna mot det som komma skall.

Omgångens tema:
Det tenderar ofta att ske en del skrällar direkt efter landslagsuppehållen – så även den här gången. Temat för omgången var utan tvivel skrällresultat och det skedde i flera av matcherna. Real Sociedad tog med sig alla poäng från Valencia och Mestalla, Espanyol bröt Atléticos segersvit efter 1-0 på hemmaplan och Osasuna lyckades knipa en pinne av Barcelona. Därtill får även Elches ruggigt imponerande 2-1-seger borta mot Betis och Levantes sena segermål borta mot Celta Vigo också klassas som rejäla skrällar.

Omgångens otursgubbe:
Sisi hade precis kommit tillbaka till spel efter att ha varit frånvarande på grund av skadebekymmer i närmare ett år. Men mot Barcelona var oturen framme igen för mittfältaren. Sisi hann bara vara på planen i drygt fyra minuter innan båren var framme och hämtade honom, och senare visade sig att det var en korsbandsskada vilket är det värsta man kan drabbas av som fotbollsspelare. Förhoppningsvis tar du dig tillbaka även den här gången, Sisi.

Omgångens självklara:
Jag skrev för några veckor sedan att Sevilla måste tämja spöket som våldgästar dem vid varje bortamatch och stjäl viktiga poäng. Uppenbarligen har man inte lyckats med det än. I söndags ledde man med 2-0 mot Valladolid när klickande tickade över 80 minuter. Då slog först Manucho till, innan Patrick Ebert skickade in en frispark och fastställde slutresultatet 2-2. Inte den här gången heller, Sevilla.

Omgångens premiärmål:
Dorlán Pabón har inte hittat tillbaka till den formen han hade i Real Betis i våras, då han vissa stunder kändes ostoppbar och kanske var den individuellt största anledningen till att klubben nådde Europa League-plats. I helgen kom dock Pabóns första mål för sin nya arbetsgivare Valencia, och även om målet i sig inte innebar mer än en klen tröst i förlustmatchen mot Real Sociedad, kan det bli en nyckelfaktor framöver. Valencia har saknat en regelbunden målskytt och när man inte längre har en utpräglad sputspets som gör sina 20 mål per säsong måste övriga spelare kliva fram mer. Dorlán Pabón är en av dessa.

Omgångens luftspark:
Mateo Musacchio är normalt sett en av ligans bästa försvarare, men mot Athletic hade han inte sin mest lyckade kväll. I slutet av första halvlek sparkade han hål i luften när han skulle rensa undan en boll – något som istället blev till ett friläge för Aritz Aduriz och sedermera 2-0. Musacchio glömmer helst det misstaget lika fort som hela Villarreal vill glömma matchen i stort.

Omgångens självmål:
Det är inte ofta som målvakter lyckas göra men, men ibland händer det. Så var fallet för Atléticos briljante keeper Thibaut Courtois mot Espanyol – men dessvärre för belgaren i fel bur. På ett inlägg styrde Courtois bollen i eget nät med hjälp av tåspetsen. Snöpligt i dubbel bemärkelse då Atlético aldrig repade sig och Espanyol vann matchen med 1-0.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB