Startsida / Inlägg

Alexis målform och ett gäng andra utmärkelser

av Adam Pinthorp

Jag missade tyvärr el derbi Barceloní igår på grund av en lokal fotbollsgala. Ännu har jag inte hunnit se någon repris, men att döma av höjdpunkter och rapporter från matchen var det en ganska avslagen historia med ett pressande Barça mot ett allt mer tillbakadraget Espanyol.

Återigen blev firma Neymar och Alexis Sánchez en högst avgörande faktor för Barcelona och anfallsduons fina formkurva fortsätter att peka spikrakt uppåt. Att till och med Alexis kan träda fram och göra enkla mål känns som ett tecken på den mentala blocken han hade förra säsongen nu helt försvunnit. Leo Messi har däremot gått fyra mållösa matcher i följd – och många börjar prata om en mindre krissituation. Vi får se hur argentinaren bemöter kritikerna framöver.

För att blicka bakåt innan kommer här ett gäng utmärkelser från veckoomgången. Mer om helgens fotboll kommer förstås framöver.

Omgångens chanskavalkad:
Enda gången det jublades ordentligt på Cornellà El-Prat i veckan var när Espanyol-fansen hyllade Dani Jarqué i den 21:e matchminuten. För matchen i sig bjöd inte på några mål – trots mängder av chanser åt båda håll.

Omgångens sinnessjuka:
Matchen mellan Real Madrid och Sevilla var bortom all logik. Försvarsspelet från båda lagen var under all kritik och en match på den här nivån ska egentligen inte kunna sluta 7-3 – då dessutom en straff och flera självklara lägen missats därtill. Bland det sjukaste jag varit med om.

Omgångens vändning:
Valladolid var i brygga efter att Antoine Griezmann gjort två mål på José Zorilla för till Real Sociedad. Men pocela reste sig, och med en svensk i spetsen vände man på steken och fixade till slut 2-2. Daniel Larsson gjorde ett mål och stod för en magisk assist. Valladolid och Patrick Ebert fick till och med chansen att fullborda vändningen från straffpunkten men brände.

Omgångens räddningar:
Det finns ett par målvakter i storform i La Liga just nu. En av dessa är Levantes Keylor Navas. Costa Ricanen stod för ett par sanslösa räddningar mot Real Betis och blev stor poängräddare när Valencia-klubben fixade en poäng.

Omgångens skräll:
Att Villarreal, med sin fina form på hemmaplan, både förlorar och går mållösa mot Getafe. Valencias tappade poäng hemma mot Almería är också en skräll i sig, men ändå inte på samma sätt sett till hur Valencia presterat under säsongen och i vilken jobbig sits laget befinner sig i.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB