Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

Elche-Villarreal avslutade omgång tolv och gästerna hfrån Vila-Real drog det längsta strået efter ett sent avgörande av Ike Uche. Här kommer en sista vända av omgången som gått.

Omgångens otäcka:
Damin Perquis huvudskada mot Málaga var minst sagt en otäck sådan. Betis-försvararen skallade ihop med Fabrice Olinga och blev liggande medvetslös på marken. En ambulansvärd senare var han på sjukhuset och det visade sig vara en kraftig hjärnskakning och ett par käkfrakturer. Det är fortfarande oklart exakt hur länge polacken blir borta från spel.

Omgångens kross:
Real Sociedad verkar ha blivit varma i kläderna och fått upp farten ordentligt. I lördags sopade man undan Osasuna ordentligt och vann med förkrossande 5-0. Antoine Griezmann gjorde mål för fjärde matchen i följd, vilket är nytt rekord för fransmannen, och är i sitt livs form. Lagom till tisdagskvällens Champions League-möte med Manchester United.

Omgångens tifo:
Tio matcher – två tifon. Såväl Rayo som Atlético arrangerade tifon inför sina matcher mot Real Madrid respektive Athletic. Det går inte att ogilla sådana här arrangemang.

BYLUCLACUAEiBPP

Omgångens inhopp:
Samu Sánchez har inte gjort många seniormatcher i sin karriär, men när Málaga behövde kraft framåt slänge Bernd Schuster in den 23-årige anfallaren mot Betis – något som blev lyckat. Samu frälste Málaga i den 93:e matchminuten med att trycka in 3-2 på volley och därmed fixa tre poäng i andalusderbyt.

Omgångens dubbeltunnel:
När Leo Messi tidigare inte levererat mål har Barcelonas övriga stjärnor haft svårt att kliva fram. Nu finns såväl Neymar som Alexis Sánchez. Den stekheta duon klev på nytt fram för katalanerna i stadsderbyt mot Espanyol. Men 1-0-målet, som blev matchens enda, var helt och hållet Neymars förtjänst. Brassens passning var en dubbeltunnel på två Espanyol-spelare och Alexis vid bortre stolpen kunde bara sätta dit foten och se lädret rulla in i mål.

Omgångens tavla:
Sevilla-supportrarna har skrikit efter Javi Varas länge nu. Och snart kanske det är dags att den duktige målvakten tar över handskarna efter Beto. Den senare skänkte nämligen bort alla poängen i matchen mot Celta Vigo efter säsongens kanske grövsta tavla. Det fanns mängder av passningsalternativ, men Beto valde att spela bollen rakt till Álex López som fick fritt fram och placerade in matchens enda mål.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB