Startsida / Inlägg

Omgångens awards

av Adam Pinthorp

I brist på klubblagsfotboll och i väntan på landslagsfotbollen kommer här lite mer från helgens omgång i La Liga.

Omgångens äntligen:
Sevilla har väntat sedan den 24 september 2012 (!) på att vinna utanför Ramón Sánchez Pizjuán i ligaspelet. I söndags kom så äntligen en bortaseger för klubben, efter otroligt starka 3-1 mot Espanyol. Den som väntar på något gott…

Omgångens skräll:
Även om de största segrarna inkasserats på bortaplan kändes det som att Celta Vigo var på rätt väg. Men hemma mot Rayo Vallecano fick man sig en lektion och förlorade med 2-0.

Omgångens självklara:
Jag tror många Valencia-anhängare suckade djupt när Éver Banega lade upp bollen på straffpunkten tidigt i matchen mot Valladolid. Med all rätt också. Det var så solklart att argentinaren – som varit en stor besvikelse den här säsongen – skulle bränna straffen. Banega fortsatte matchen lika lojt som övriga under säsongen, och byttes ut i paus.

Omgångens kross:
Real Madrid gjorde fullkomligt mos av Real Sociedad när de gästade huvudstaden i lördags. Redan efter 35 minuter stod det 4-0 vilket känns i högsta laget när det är ett Champions League-lag på andra sidan. Och med tanke på Sociedads formkurva känns det snarare som ett bevis på att Real Madrids form är sanslöst bra för tillfället. Och Cristiano Ronaldos, förstås.

Omgångens målskytt:
Oddsen på att Ronaldo skulle smälla dit tre mål mot Real Sociedad var inte skyhöga – även om bedriften i sig var väldigt imponerande. Att däremot Youssef El-Arabi tog på sig hjälterollen för sitt Granada mot Málaga och gjorde lagets samtliga tre mål hade desto högre oddssiffror.

Omgångens försvarare:
Det är normalt att den som återerövrar bollen flest gånger under en match gör det 13-14 gånger. Men Barcelonas mittback Marc Bartra hade siktat in sig på annat. 22-åringen vann bollen hela 19 gånger mot Real Betis, förlorade den aldrig, och blockerade dessutom tolv skott. I jämförelse stod kollegan Carles Puyol för sex återerövringar, förlorade bollen vid fyra tillfällen, och blockade åtta skott. Vicente del Bosque verkade gilla det han såg av Bartra och har nu kallat in honom till landslagstruppen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB