Startsida / Inlägg

Dagen man aldrig ska ta på allvar

av Adam Pinthorp

Tyckte ni det surrades hej vilt i spansk media i går? Om potentiella spelarövergångar, förändringar av arenor och nya matchställ? Lugna, sådant förekommer den 28 december i Spanien. Det är nämligen ”Dia de los Santos Inocentes”, landets motsvarighet till första april här i Sverige.

Så för er som undrar kommer inget lag ändra sina matchställ helt och hållet, Santiago Bernabéu kommer se ut som den tidigare gjort och någon spektakulär dragkamp om Dmytro Chygrynskiy lär det knappast bli.

Just det skämtat, om den ukrainske försvararen, satte ett leende på läpparna på mig. Chygrynskiy handplockades av Pep Guardiola inför säsongen 2009/10, främst på grund av hans insats mot Barcelona i UEFA SuperCup dessförinnan. Men trots att han gavs chans efter chans blev det ett brutalt magplask för mittförsvararen, som med sin spelstil och ett slående Puyol-utseende vad gäller frisyren, hade stora förhoppningar på sig om att vara ”the next one”.

Efter ett halvår i Katalonien hade fansen fått nog. Det gick ett sus runt hela Camp Nou varje gång Chygrynskiy fick bollen, eftersom det inte var en ovanlig upplevelse att han tappade densamma.

Efter en säsong i Barcelona återvände Chygrynskiy till Shakhtar Donetsk – trots att Pep Guardiola fortfarande sades tro stenhårt på honom.

Så även om Mundo Deportivo slog på hårt om att både Barcelona och Bayern München (där som bekant Guardiola bär tränaransvaret i dag) var intresserade av Chygrynskiy var det ganska självklart att det bara var ett skämt. Speciellt när den katalanska tidningen också målade upp Barcelona som favoriter till att värva ukrainaren – på grund av en lockande spelning i staden.

Vissa gick på det bland såväl svenska som andra utländska medier. Fast vi borde se den 28 december som dagen då allt är möjligt – men ingenting skall tas på största allvar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB