Startsida / Inlägg

Betis-supportrarna kräver Garridos avgång

av Adam Pinthorp

Cristiano Ronaldo fick både tid och utrymme att panga in 1-0. Gareth Bale slog in en frispark fram till 2-0. Luka Modric lurade skjortan av hela Betis innan han serverade Karim Benzema till 3-0. Ángel di María testade från distans och satte 4-0. Álvaro Morata avslutade kalaset när han petade in 5-0.

Gemensamt för samtliga mål, mer än att de var väldigt fina? Real Betis-fansens reaktioner. De skanderade förre tränaren Pepe Mels namn och sjöng ”Garrido vete ya”, enkelt översatt till ”Garrido avgå”, efter varje mål. Ja, mer eller mindre under hela matchen.

Kaoset är större än på många år i Betis. Presidenten Miguel Guillén valde att sparka Pepe Mel i början av december, och inte mycket längre fick sportchefen Vlada Stosic vara kvar. Nu har också en styrelsemedlem, José Antonio Bosch, lämnat sitt uppdrag. Ingenting har fungerat den här säsongen, men det är framför allt sedan Guillén tog beslutet att sparka Mel som han har fått supportrarna emot sig. Fansen älskade Mel, både efter sina insatser som spelare i Betis men inte minst att han som tränare förde klubben tillbaka till La Liga och i fjol ledde laget till en sjundeplats.

Juan Carlos Garrido har knappast fått saker och ting att förbättrats sedan han kom in i början av december, och efter 0-5 hemma mot Real Madrid hänger han redan nu, efter blott en och en halv månad som tränare, extremt löst. Det sägs att Guillén redan letar efter namn som potentiellt kan ersätta Garrido.

Efter matchen mot Real Madrid samlades hundratals supportrar utanför Benito Villamarín och sjöng fram sitt budskap. Tyvärr lär de nog bara få igenom en av sina viljor. Att Garrido inom kort för söka ny arbetsgivare är en lågoddsare, men att klubben får tillbaka Pepe Mel känns i nuläget helt orealistiskt då han precis kritat på för West Bromwich Albion.

Betis är fortfarande klar jumbo i La Liga, och har fem poäng upp till Rayo Vallecano, som är närmaste konkurrent. Nästa helg möter man en annan direktkonkurrent när man åker till Balaídos för att möta Celta Vigo.

Vi får väl se om Juan Carlos Garrido får hänga med på den resan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB