Startsida / Inlägg

Han vinner Stockholm Open 2012

av Henrik Ståhl

Okej, i dag är det alltså dags för Stockholm Open. Brukar ju inte gå igenom lottning och tippa 250-turneringar, men SO är SO. Så, nu kör vi!

FÖRSTA SEKTIONEN

Toppseedade Jo-Wilfried Tsonga möter kvalspelare och ställs sedan sannolikt mot 53-rankade Go Soeda. Sen då? Sergiy Stakhovsky? Nja, snarare Feliciano López. Oavsett är det en busenkel lottning för Tsonga.

Han går vidare till semifinal: Tsonga.

ANDRA SEKTIONEN

Talangen David Goffin fick en riktigt tuff lottning – formstarke Marcos Baghdatis redan i öppningsmatchen. Cyprioten har dessutom erfarenhet av att vinna i Sverige (SO-titulant 2009). Skulle gärna se Goffin gå långt i Kungliga, men Baghdatis får nog ses som favorit i den här sektionen. Största utmanaren är troligen Florian Mayer (som var i final mot Roger Federer 2010), om han återhämtat sig från skadan han ådrog sig i Shanghai. Vänsterhänte sluggern Alejandro Falla kanske kan ställa till med lite besvär också.

Han går vidare till semifinal: Marcos Baghdatis.
Skrällvarning: David Goffin.
Bubblare: Florian Mayer, Alejandro Falla.

TREDJE SEKTIONEN

Nordens stolthet Jarkko Nieminens sektion! Trivs ju i Stockholm och älskar Kungliga. Har spelat tre finaler här (2001, 2006, 2011). Har potential att sprattla till även i år, men då måste han förmodligen ta sig förbi kanonservaren Kevin Anderson och Nicolás Almagro. Kan Lleyton Hewitt skrälla? Nja.

Han går vidare till semifinal: Nicolás Almagro.
Skrällvarning: Jarkko Nieminen.
Bubblare: Kevin Anderson.

FJÄRDE SEKTIONEN

Ska bli oerhört kul att se Brian Baker irl. Däremot kan han få det tufft mot Mikhail Youzhny. Amerikanen har varit ur form i stort sett hela sommaren och hösten. Sveriges wildcard Patrik Rosenholm fick en sjukt tuff lottning – titelförsvararen Gaël Monfils i första omgången. Tomás Berdych har sett riktigt stark ut de senaste veckorna och borde dansa vidare till semin förhållandevis enkelt, men Monfils har absolut potential att strö grus i maskineriet.

Han går vidare till semifinal: Tomás Berdych.
Skrällvarning: Gaël Monfils.

SEMIFINALERNA: Tsonga slår Baghdatis, Almagro slår Berdych.
FINALEN: Tsonga slår Almagro.

Apropå Almagro: jag tror att han är riktigt taggad efter några magplask på sistone (ut i första omgången i Shanghai). Berdych leder med 8-4 i inbördes möten och är formstark, och en eventuell semifinal mellan dessa båda herrar har potential att sluta lite hur som helst. Tror dock inte att de två toppseedade spelarna Tsonga och Berdych kommer att mötas i final, och då känns det mer rimligt att anta att Berdych faller i en jämn kamp med Almagro än att Tsonga ska kollapsa mot Baghdatis. Lägger därför in en stor brasklapp här. Ser det dock som troligt att Tsonga tar hem hela kalaset, oavsett vem han möter i finalen.

Bara drygt en timme kvar nu till matchen mellan Baker och Youzhny. Peppar med kaffe och glass, snart bär det av!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB